ιερέας-έπειθε-μοναχές-να-κάνουν-τρίο-μ-1102444
ΚΟΣΜΟΣ | 20.12.2022 | 19:26

Ιερέας έπειθε μοναχές να κάνουν τρίο μαζί του

Ένας Σλοβένος ιερέας που λέγεται ότι είναι κοντά στον Πάπα κατηγορήθηκε ότι κάλεσε δύο μοναχές να συμμετάσχουν σε τρίο.

Ο Μάρκο Ιβάν Ρούπνικ, 68 ετών σήμερα, κατηγορήθηκε σύμφωνα με την Daily Mail από μια πρώην καλόγρια ότι χρησιμοποίησε τον «ψυχο-πνευματικό» έλεγχο πάνω της πριν από περίπου τρεις δεκαετίες για να κάνει ακόμη και ομαδικό σεξ μαζί της και να παρακολουθήσει ταινίες πορνό.

Την εποχή των καταγγελιών, ο Ρούπνικ ήταν πνευματικός διευθυντής ενός μοναστηριού στη Σλοβενία ​​και η πρώην μοναχή, 58 ετών σήμερα, έχει περιγράψει πώς αγνοήθηκαν τα παράπονά της εναντίον του.

Ο Ρούπνικ βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που έχει κατακλύσει τους Ιησουίτες, ένα καθολικό τάγμα ιερέων και αδελφών, μέλος του οποίου είναι ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η πρώην μοναχή είπε στην ιταλική ερευνητική εφημερίδα Domani: «Ο πατέρας Μάρκο άρχισε αργά και γλυκά να μπαίνει στον ψυχολογικό και πνευματικό μου κόσμο, εκμεταλλευόμενος τις αβεβαιότητες μου και χρησιμοποιώντας τη σχέση μου με τον Θεό για να με ωθήσει σε σεξουαλικές εμπειρίες μαζί του».

Η μοναχή ισχυρίστηκε ότι ο Ρούπνικ έκανε σεξ μαζί της και την είχε εκφοβίσει για να σιωπήσει. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο ιερέας της είχε ζητήσει από την ίδια και μια άλλη καλόγρια να κάνουν σεξ μαζί του, λέγοντας ότι θα αναπαράγουν την σχέση μεταξύ Θεού, Ιησού και Αγίου Πνεύματος.

Είπε ότι πίστευε ότι ο Ρούπνικ είχε κακοποιήσει έως και 20 γυναίκες.

«Ήταν πραγματικά κατάχρηση συνείδησης», είπε η μοναχή η οποία θεωρεί πως ο ιερέας έχει κακοποιήσει περίπου 20 γυναίκες.

Οι ισχυρισμοί της ανάγκασαν το διάταγμα των Ιησουιτών του Πάπα Φραγκίσκου την Κυριακή να ζητήσει από άλλα θύματα να υποβάλουν καταγγελίες εναντίον του Ρούπνικ.