Ιδιώτης αγόρασε έναντι 3.000.000 ευρώ τον παππού του T-REX

Με μήκος 10 μέτρων και ύψος που ξεπερνά τα τρία μέτρα, ο σκελετός ενός δεινόσαυρου πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι για τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ο συγκεκριμένος αλλόσαυρος είναι ένας από τους παλαιότερους δεινοσαύρους που έχουν ανακαλυφθεί καθώς υπολογίζεται πως έζησε πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια.

Ο αγοραστής θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο δεινόσαυρος πουλήθηκε σε διπλάσια τιμή ακόμα και από την ακριβότερη αποτίμηση της αξίας του.

«Υπάρχουν πολλά μικρά ιδιωτικά μουσεία αλλά και ιδιώτες συλλέκτες που ενδιαφέρονται για τέτοια αντικείμενα γιατί είναι εντυπωσιακά και εξαιρετικά σπάνια. Οι ιδιώτες θέλουν πολύ να έχουν ένα τέτοιο κομμάτι στο σπίτι τους, θα ήταν ένα όνειρο για αυτούς. Ο καθένας σκέφτεται αμέσως το Jurassic Park και τον διαπερνά ρίγος ενθουσιασμού» λέει ο Αλεξάντρ Τζικελό, επικεφαλής της δημοπρασίας.

Ο αλλόσαυρος θεωρείται ο παππούς του T-Rex και τα κόκκαλά του είναι ένα από τα σπανιότερα κομμάτια που έχουν ανακαλυφθεί.

Ο δεινόσαυρος βρέθηκε στο Γουαϊόμινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών πριν τρία χρόνια και αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι εντοπίστηκε το 70% του σκελετού του, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.

Πηγή: Euronews

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!