Ιαπωνία: Τι συμβαίνει με τους μυστηριώδεις κύκλους στα δέντρα σε χωριό

Αυτοί οι ιδιότυποι ομόκεντροι κύκλοι από δέντρα δεν έχουν να κάνουν με εξωγήινους, όπως πίστευαν πολλοί συνομωσιολόγοι αλλά πρόκειται για ένα πολύχρονο επιστημονικό πείραμα.

Οι κύκλοι στον νομό Μιγιαζάκι (Miyazaki), της Ιαπωνίας, αποτελούνται από δέντρα σούγκι (sugi), ένα είδος ιαπωνικού κέδρου.

Το 1973 η περιοχή αυτή είχε χαρακτηρισθεί ως τμήμα για «πειραματική δασοκομία». Ένα από τα πειράματα ήταν να δοκιμαστεί και να μετρηθεί η επίδραση της πυκνότητας στην ανάπτυξη των δέντρων.

Το πείραμα διεξήχθη με τη φύτευση δένδρων σε 10 ομόκεντρους κύκλους διαφόρων διαμέτρων, δημιουργώντας ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα με την πάροδο των χρόνων, καθώς παρουσιάζουν μοναδική ομοιομορφία, σαν να έχει παρέμβει ανθρώπινο χέρι.

Τα δέντρα είναι προγραμματισμένο να κοπούν σε περίπου 5 χρόνια, αλλά οι αρμόδιοι εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο της διατήρησης των κύκλων καθώς προσφέρουν ένα εξαιρετικό θέαμα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΔΕΝΤΡΑ, VIDEO, ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ, ΚΥΚΛΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!