Ιαπωνία: Ο υπουργός κυβερνοασφάλειας δεν έχει… ιδέα από υπολογιστές

Μια έκπληξη περίμενε τους βουλευτές της Ιαπωνίας, όταν διαπίστωσαν ότι ο Γιοσιτάκα Σακουράντα, υπουργός με αρμοδιότητα την κυβερνοασφάλεια αλλά και τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 δεν έχει ποτέ του χρησιμοποιήσει υπολογιστή.

Ο 68χρονος υπουργός έχει ως καθήκον του τη διατήρηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Όμως, παραδέχθηκε στη Βουλή ότι δεν έχει ιδέα από υπολογιστές.

Μάλιστα, δικαιολόγησε την έλλειψη γνώσεων ως αποτέλεσμα… επιτυχίας. «Από τα 25 μου δίνω οδηγίες στους εργαζόμενους και τους γραμματείς, οπότε δεν χρησιμοποιώ ποτέ υπολογιστές», ανέφερε σε συνεδρίαση της βουλής, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, ο Γιοσιτάκα Σακουράντα εμφανίστηκε μπερδεμένος όταν τον ρώτησαν εάν οι συσκευές USB χρησιμοποιούνται σε πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ιαπωνίας.

Οι απαντήσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις αλλά ακι δυσπιστία, ιδιαίτερα στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Είναι απίστευτο το γεγονός ότι κάποιος που δεν έχει αγγίξει ποτέ υπολογιστές είναι αρμόδιος για πολιτικές κυβερνοασφάλειας», είπε ο βουλευτής Μασάτο Ιμάι.

Αντιδράσεις υπήρξαν και στο διαδίκτυο με τους χρήστες να διερωτώνται εάν η έλλειψη γνώσεων για τους υπολογιστές του προκαλεί ντροπή.

Ο Σακουράντα βρίσκεται στο αξίωμά του εδώ και ένα μήνα, καθώς μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό που ακολούθησε την επανεκλογή του πρωθυπουργού Σίντζο Άμπε στην ηγεσία του κόμματος.

ΚΟΣΜΟΣ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!