Ιάπωνας δήμαρχος ζήτησε να “καθηλωθούν” αμερικανικά F-16

Ο δήμαρχος μιας πόλης κοντά στην αεροπορική βάση της Μισάουα στην Ιαπωνία ζήτησε να καθηλωθούν τα αμερικανικά F-16 που πετούν από αυτή. Το αίτημα αυτό ήρθε μετά το περιστατικό κατά το οποίο ένα μαχητικό έριξε δεξαμενές καυσίμων σε μια λίμνη της περιοχής.

Συγκεκριμένα την Τρίτη, αναφέρει το RT, ένα μαχητικό αυτού του τύπου έπιασε φωτιά ενώ πετούσε, αναγκάζοντας τον πιλότο να ρίξει τις δύο εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων στη λίμνη Ογκαγουάρα στην επαρχία Αομόρι της βορειοαντολικής Ιαπωνίας.

Η λίμνη είναι κοντά στην αεροπορική βάση της Μισάουα και είναι φημισμένη ανάμεσα στους ντόπιους ψαράδες που ισχυρίζονται πως οι δεξαμενές έπεσαν 200 με 400 μέτρα μακριά από τα σκάφη τους.

Το συμβάν δεν είναι το πρώτο ανάμεσα σε άλλα αμερικανικών «ατυχιών» στην Ιαπωνία που έχουν προκαλέσει την λαϊκή κατακραυγή και έντονη κριτική από ντόπιους αξιωματούχους. Ο τοπικός σύλλογος αλιέων σταμάτησε το ψάρεμα στη λίμνη μέχρι να απομακρυνθεί από τους αρμόδιους το καύσιμο και το περιβάλλον να κηρυχθεί ασφαλές. Οι τοπικοί άρχοντες ζήτησαν μάλιστα από την κεντρική κυβέρνηση να ζητήσει αποζημίωση για την οικονομική απώλεια των ψαράδων.

ΚΟΣΜΟΣ, F16, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΙΑΠΩΝΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!