Η Βρετανία στέλνει την πρώτη γυναίκα πρέσβειρα στις ΗΠΑ

Την πρώτη γυναίκα πρέσβειρα στις Ηνωμένες Πολιτείες διόρισε η βρετανική κυβέρνηση. Πρόκειται για την Κάρεν Πιρς, η οποία έως σήμερα έως σήμερα ήταν η μόνιμη αντιπρόσωπος της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Κάρεν Πιρς αντικαθιστά τον σερ Κιμ Ντάροκ, ο οποίος παραιτήθηκε το 2019, αφού χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ «αδέξια και ανάρμοστη».

Η νέα πρέσβειρα της Βρετανίας στις ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα να ενισχύσει «την ειδική σχέση» μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό πρόκειται για μία «εξαιρετική και καταξιωμένη διπλωμάτη». «Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν καλύτερο άνθρωπο να προωθήσει την εξαιρετικά σημαντική μας σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή», έγραψε στο Twitter ο Τζόνσον.

Η Πιρς αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόσο ενόσω πρόκειται να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ μετά το Brexit, αλλά και εν μέσω διενέξεων των δύο χωρών αφενός για το μέλλον της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και αφετέρου για τη  χρήση της τεχνολογίας Huawei.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΠΡΩΤΗ, ΗΠΑ, ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!