Η τροπική καταιγίδα «Ησαΐας» μετεξελίχθηκε σε τυφώνα

Η τροπική καταιγίδα «Ησαΐας» συνεχίζει την πορεία του στην Αμερική. Αφότου έπληξε τα νησιά της Καραϊβικής, η καταιγίδα σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ εξελίχθηκε σε τυφώνα, με ταχύτητες που ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ο τυφώνας «Ησαΐας» έπληξε και το Πουέρτο Ρίκο όπου οι εικόνες πλημμυρισμένων δρόμων και πεσμένων δέντρων, ενώ κατά τόπους προκλήθηκαν και σημαντικές κατολισθήσεις. Από την σφοδρή κακοκαιρία διεκόπη η ηλεκτροδότηση σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Η καταιγίδα «Ησαΐας» όμως έγινε η πρώτη που μετεξελίσσεται σε τυφώνα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δηλαδή πριν την 1η Αυγούστου ενός χρόνου, από τον 19ο αιώνα. Καθώς οι καταιγίδες παίρνουν το όνομά τους αλφαβητικά, ο τυφώνας «Ησαΐας» (που ξεκινά από το λατινικό «I») είναι η 9η τροπική καταιγίδα που ξεσπά στην περιοχή μέσα στο 2020.

Παρά την προειδοποίηση για τυφώνα στις ακτές των ΗΠΑ, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κακοκαιρία δείχνουν πως πιθανότατα ο τυφώνας «Ησαΐας» απομακρύνεται από τις ακτές της Φλόριντα. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον τυφώνα να περνά τουλάχιστον 100 χλμ μακριά από τις ακτές του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ ως το πρωί της Κυριακής.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΥΦΩΝΑΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, VIDEO


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!