Η Siemens απολύει 4.500 εργαζόμενους

Σε κατάργηση 4.500 θέσεων εργασίας προχωράει ο γερμανικός όμιλος Siemens, από τις οποίες 2.200 είναι στη Γερμανία, επιχειρώντας να αποκαταστήσει την κερδοφορία του. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, ο όμιλος κατάργησε άλλες 7.800 θέσεις, σε μια παρόμοια προσπάθεια.

Ο όμιλος βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του τεράστιου χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων του και επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, τομείς όπου οι εμπορικές λειτουργίες θα ενοποιηθούν, όπως και σε διάφορες υπηρεσίες που επί μακρόν παρουσιάζουν μικρή κερδοφορία.

Οι 7.800 περικοπές θέσεων εργασίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί, με τις 2.900 στη Γερμανία, αφορούν τις διοικητικές υπηρεσίες και τα γενικά έξοδα.

«Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του προγράμματός της ‘Vision 2020’, η Siemens είναι σε καλό δρόμο για την υλοποίησή του με στόχο την επανευθυγράμμιση του ομίλου», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο όμιλος του Μονάχου, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 300.000 εργαζόμενους συνολικά, προέβη στην ανακοίνωση αυτή παράλληλα με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2014/2015, κατά το οποίο τα καθαρά κέρδη του υπερτριπλασιάστηκαν σε 3,91 δισεκατομμύρια ευρώ, χάρη στα κέρδη από την εκχώρηση των δραστηριοτήτων της στα ακουστικά βαρηκοΐας και τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις δραστηριότητες που ο όμιλος συνέχισε, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 77% σε 1,997 δισεκατομμύριο ευρώ, όπως ανέμεναν οι αναλυτές που ερωτήθηκαν από τον πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών FactSet.

Ο κύκλος εργασιών του β΄3μήνου αυξήθηκε κατά 8% σε 18,05 δισεκατομμύρια ευρώ και οι παραγγελίες κατά 16% σε 20,7 δισεκατομμύρια, κυρίως χάρη σε μεγάλες παραγγελίες στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η Siemens επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το οικονομικό έτος 2014/2015, που άρχισε τον Οκτώβριο, δηλαδή έναν σταθερό κύκλο εργασιών, αύξηση τουλάχιστον 15% στα κέρδη ανά μετοχή και ένα περιθώριο κέρδους στη βιομηχανική δραστηριότητά της να κυμαίνεται μεταξύ 10% και 11%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση