η-ρωσία-είναι-πιθανό-να-έχει-χάσει-4-μα-1069682
ΚΟΣΜΟΣ | 20.09.2022 | 02:00

«Η Ρωσία είναι πιθανό να έχει χάσει 4 μαχητικά αεροσκάφη σε 10 ημέρες» λέει το βρετανικό ΥΠΑΜ

Η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να έχει χάσει τουλάχιστον τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία τις τελευταίες 10 ημέρες, ανεβάζοντας τις απώλειές της της σε περίπου 55 από την αρχή της εισβολής της», ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

«Υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα ότι η αύξηση των απωλειών ήταν εν μέρει αποτέλεσμα του μεγαλύτερου κινδύνου που αντιμετωπίζει η ρωσική Πολεμική Αεροπορία, αφού παρέχει στενή αεροπορική υποστήριξη στις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις, οι οποίες δέχονται πίεση από τις ουκρανικές προόδους», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή του ενημέρωση για την κατάσταση στην Ουκρανία.

«Οι Ρώσοι πιλότοι, δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα την σοβαρότητα τις κατάστασης από τότε που ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση στα ανατολικά και νότια του μετώπου. Καθώς οι γραμμές άμυνας μετακινούνται γρήγορα, τα ρωσικά μαχητικά πετούν πάνω από θέσεις του ουκρανικού στρατού, πιθανόν χωρίς να το έχουν αντιληφθεί, με αποτέλεσμα να καταρρίπτονται», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Από την μεριά του ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει πως η Ρωσία έχει χάσει πάνω από δέκα εναέρια μέσα μόνο την τελευταία εβδομάδα, εκ των οποίων τα οχτώ ήταν μαχητικά αεροσκάφη και τα δύο ελικόπτερα.

Επίσης, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία υποστηρίζει ότι έχει καταρρίψει τις τελευταίες ημέρες 4 πυραύλους cruise και περισσότερα από 10 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV.