η-ρωσία-απειλεί-βουλγαρία-μαυροβούνι-1029553
ΚΟΣΜΟΣ | 06.06.2022 | 18:15

Η Ρωσία απειλεί Βουλγαρία, Μαυροβούνιο με πύραυλο «Satan-2»

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε την επίσκεψή του στη Σερβία εξαιτίας της άρνησης τριών χωρών να του δώσουν άδεια να πετάξει από τον εναέριό τους χώρο και το Κρεμλίνο έγινε… έξαλλο!

Αποφασισμένη να δείξει τα… δόντια της για ακόμη μια φορά είναι η Ρωσία, καθώς μέσω του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος «Roscosmos», Nτμίτρι Ρογκόζιν, απείλησε Μαυροβούνιο, Βουλγαρία αλλά και Σκόπια με τον διηπειρωτικό πύραυλο «Satan-2».

Αιτία ήταν το γεγονός πως οι τρεις χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στο αεροσκάφος του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, γεγονός που εξόργισε το Κρεμλίνο, αναγκάζοντάς τον να ακυρώσει την επίσκεψή του στη Σερβία.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν έβαλε όμως στο στόχαστρο και τη Ρουμανία.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας «Roscosmos», δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, ενώ η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Μαυροβούνιο μπορούσαν να σταματήσουν το αεροπλάνο του Λαβρόφ, δεν θα σταματήσουν έναν πύραυλο Sarmat 208 τόνων- γνωστό και ως Satan-2.

Σε μήνυμά του στο Twitter, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον «Sarmat» (βαλλιστικό πύραυλο); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία. Το ίδιο ισχύει και για τους Σουηδούς που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο διευθυντής της «Roscosmos».