Η πρώτη παραλία μη καπνιστών θα λειτουργήσει το καλοκαίρι στην Ιταλία

Ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στη γείτονα χώρα, από αυτό το καλοκαίρι θα διαθέτει και επισήμως την πρώτη παραλία μη καπνιστών στην Ιταλία.

Το χωριό Bibione, στην επαρχία της Βενετίας, έχει εγκρίνει με επιτυχία το έργο «Breathe The Sea Air» (ανάπνευσε τον αέρα της θάλασσας), το οποίο απαγορεύει το κάπνισμα όχι μόνο στην ομώνυμη παραλία αλλά και σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων από αυτή.

Το Bibione άρχισε να πειραματίζεται με το συγκεκριμένο έργο από το 2011, απαγορεύοντας δειλά δειλά το κάπνισμα μόνο στην ακροθαλασσιά –πιο συγκεκριμένα από την πρώτη σειρά με ξαπλώστρες και μέχρι εκεί που σκάει το κύμα.

Το project θα τεθεί σε λειτουργία το Μάιο του 2019, με την έναρξη ενημερωτικής εκστρατείας και τη θέσπιση κατάλληλων κανόνων, συμπεριλαμβανομένων των προστίμων για όσους δεν συμμορφωθούν.

Η φήμη του συγκεκριμένου προορισμού άρχισε να διευρύνεται κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’50 εξαιτίας των μεγάλων παραλιών με τη λεπτή άμμο και τα πευκοδάση που χαρακτηρίζουν την περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει γίνει η δεύτερη δημοφιλέστερη παραθαλάσσια περιοχή μετά το Ρίμινι, στην επαρχία Emilia- Romagna.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ, ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!