Η Όπερα της Νέας Υόρκης υπέβαλε αίτηση πτώχευσης!

Η αυλαία έπεσε για την Όπερα της Νέας Υόρκης, που χθες, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, έπειτα από 70 χρόνια λειτουργίας. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η « Όπερα του Λαού»,  όπως ονομάστηκε από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Φιορέλο Λα Γκουάρντια, είχε ανακοινώσει ότι απέτυχε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα χρήματα που θα επέτρεπαν να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Για κάποιους, λοιπόν, ήταν θέμα χρόνου η ανακοίνωση της πτώχευσής της, που έχει σοκάρει τον διεθνή καλλιτεχνικό κόσμο. Η επείγουσα έκκλησή της για εξεύρεση πόρων της απέφερε μόλις σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια, από τα επτά που απαιτούνταν να δώσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Όπερας της Νέας Υόρκης, η εταιρεία βοήθησε να εκτοξεύσει τις καριέρες πολλών γνωστών καλλιτεχνών της όπερας, ανάμεσά τους και ο Πλάσιντο Ντομίνγκο.

Αυτή την περίοδο παρουσίαζε την όπερα «Άννα Νικόλ», που είναι βασισμένη στη ζωή και τον θάνατο της Άννας Νικόλ Σμιθ, της στριπτιζέζ από το Τέξας που έγινε γνωστή κυρίως από τον γάμο της με τον υπέργηρο μεγιστάνα πετρελαίων, Τζόρτζ Χάουαρντ Μάρσαλ, όταν εκείνος ήταν 89 κι εκείνη 26 ετών.

ΚΟΣΜΟΣ, ΟΠΕΡΑ, ΠΤΩΧΕΥΣΗ, Ν ΥΟΡΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!