Δήμαρχος Λονδίνου: Η οικονομική ισότητα δεν είναι καλό πράγμα

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κέντρο Πολιτικών Μελετών το οποίο προωθεί τις ιδέες της ελεύθερης αγοράς, ο δήμαρχος της Βρετανικής πρωτεύουσας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπαρκτή πραγματικότητα της οικονομικής ανισότητας, καθώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι της ίδιας ευφυίας και ικανοτήτων για να αμείβονται με τον ίδιο τρόπο.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Τι θα έκανε η Μάργκαρετ Θάτσερ σήμερα», και ο Μπόρις Τζόνσον, ακολουθώντας την ίδια συντηρητική και φιλελεύθερη γραμμή με την «Σιδηρά κυρία», είπε:

«Η οικονομία της ελεύθερης αγοράς είναι η μόνη βιώσιμη, και αυτό ισχύει είτε σας αρέσει είτε όχι. Σήμερα, η Μ. Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία αυξανόμενα ανυπόμονη και παγκοσμιοποιημένη οικονομία, στην οποία ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα σκληρότερος.

Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει την σκληρότητα αυτού του ανταγωνισμού ή την ανισότητα που αναπόφευκτα επιτείνει». 

Και πρόσθεσε ο δήμαρχος του Λονδίνου:

«Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει οικονομική ισότητα ποτέ. Για την ακρίβεια, ένα είδος ανισότητας ενδεχομένως να είναι και αναγκαίο για τη διατήρηση ενός κλίματος φθόνου, το οποίο ωθεί τους ανθρώπους παροτρύνει τους ανθρώπους στην απληστία που αποτελεί ένα πολύτιμο κίνητρο για την οικονομική ανάπτυξη.»

Φυσικά, τα λεγόμενα του Τζόνσον κάθε άλλο παρά απαρατήρητα πέρασαν, αφού τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρονικό Τύπο και τα Social Media έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς να του χρεώνουν «ελιτισμό».

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΘΑΤΣΕΡ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!