η-νέα-μάρκα-που-θέλει-να-κατακτήσει-τον-1185893
ΚΟΣΜΟΣ | 28.05.2023 | 20:05

Η νέα μάρκα που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο με το αυτοκίνητο των 12.000 ευρώ

Ορμώμενη από το Βιετνάμ και με την υποστήριξη του πλουσιότερου ανθρώπου της χώρας, η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να ανακατέψει την τράπουλα στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Αποφασισμένη να εδραιωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη είναι η εταιρεία VinFast, του βιετναμέζικου ομίλου VinGroup.

Ο όμιλος έχει διαθέσει ήδη 8,5 δισ. δολάρια στο αυτοκινητικό παρακλάδι του προκειμένου το τελευταίου να αποκτήσει παρουσία στην παγκόσμια αγορά, ενώ ανακοίνωσε μια νέα επένδυση που θα ανέλθει σε 2,5 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η VinFast συνεχίζει να καταγράφει ζημιές, οι οποίες ανήλθαν σε 2,1 δισ. δολάρια το περασμένο έτος, εκτοξεύοντας το συνολικό έλλειμμα στα 5,4 δισ. δολάρια σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Μαρτίου.

Οι παραπάνω οικονομικές επιδόσεις δεν αποθαρρύνουν την VinFast η οποία το 2023 στοχεύει στην πώληση 50.000 αυτοκινήτων, δηλαδή περίπου επτά φορές περισσσότερα συγκριτικά με το περασμένο έτος.

Η VinFast ευελπιστεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να υλοποίησει το όραμά της για παγκόσμια κυριαρχία, με τη συνδρομή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που θα ξεκινά από τα 12.000 ευρώ. Την είδηση επιβεβαίωσε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και πρόεδρος του VinGroup, Pham Nhat Vuong, χωρίς ωστόσο να προχωρά σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές του μοντέλου.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει στην αγορά δύο ηλεκτρικά SUV, το μεσαίου μεγέθους VF 8 και το μεγάλων διαστάσεων VF 9, τα οποία αργότερα θα πλαισιωθούν από τα VF 5 (A-Segment), VF 6 (B-Segment) και VF 7 (C-Segment). Παράλληλα, η εταιρεία έχει παρουσία σε δύο στρατηγικής σημασίας αγορές, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Τα υπόλοιπα μοντέλα της VinFast που έρχονται

Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης τις προδιαγραφές των μοντέλων VF 6 και VF 7, τα οποία εκτιμάται ότι θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση της μάρκας στη Γηραιά Ήπειρο. Το πρώτο θα έχει μήκος 4,24 μ. και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις -αμφότερες προσθιοκίνητες: Την Eco με ισχύ 177 ίππους και αυτονομία 399 χλμ., και την Plus με 204 PS και 381 χλμ. αυτονομία.

Το VF 7 θα έχει μήκος 4.54 μ. και επίσης θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Την Eco (204 PS και αυτονομία 450 χλμ.) και την Plus με 353 ίππους και αυτονομία 431 χλμ.), η οποία θα είναι και τετρακίνητη λόγω της παρουσίας και ενός δεύτερου ηλεκτρομοτέρ στο πίσω μέρος.

Πηγή: carandmotor.gr