Κόσμος

Η Μόσχα δεν σχεδιάζει νέα επιστράτευση

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει νέα επιστράτευση ανδρών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία καθώς πάνω από 335.000 έχουν έως τώρα καταταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις ή σε μονάδες εθελοντών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Η Ρωσία ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της και αυξάνει την παραγωγή όπλων της με την προοπτική ενός μεγάλου σε διάρκεια πολέμου στην Ουκρανία, όπου εδώ και ένα χρόνο οι γραμμές του μετώπου έχουν μετακινηθεί ελάχιστα.

«Δεν υπάρχουν σχέδια για πρόσθετη επιστράτευση», εμφανίστηκε ο Σοϊγκού να δηλώνει σε στρατηγούς στην κρατική τηλεόραση. «Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τον απαιτούμενο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού για να φέρουν εις πέρας την ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο Σοϊγκού, σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, χαιρέτισε τον πατριωτισμό αυτών που κατατάχθηκαν.

«Από την αρχή του έτους, πάνω από 335.000 άνθρωποι κατατάχθηκαν σε στρατιωτική υπηρεσία με σύμβαση και σε μονάδες εθελοντών», δήλωσε ο Σοϊγκού. «Μόνο τον Σεπτέμβριο, πάνω από 50.000 πολίτες υπέγραψαν συμβάσεις».

Οι αριθμοί αυτοί υποδηλώνουν ότι η Ρωσία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην υπογραφή συμβάσεων με στρατεύσιμους και στην απορρόφηση πολλών μαχητών από τη δύναμη μισθοφόρων Wagner σε «σχηματισμούς εθελοντών».

Ο Πούτιν έδωσε εντολή για «μερική επιστράτευση» 300.000 εφέδρων πέρυσι τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεαροί άνδρες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία για να μην σταλούν στον πόλεμο.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν υπάρχει ανάγκη να επαναληφθεί η επιστράτευση, που σύμφωνα με κάποιους Ρώσους αξιωματούχους ήταν λανθασμένη κίνηση διότι οδήγησε τόσους πολλούς Ρώσους να φύγουν από τη χώρα.

Ο Σοϊγκού δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές προσπάθειες διάσπασης της ρωσικής άμυνας στο ανατολικό και το νότιο μέτωπο «απέτυχαν», μετά την αντεπίθεση των δυνάμεων του Κιέβου που ξεκίνησε πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες.

«Οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τις άμυνές μας στις περιοχές Βερμπόβε και Ρομποτίνε στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια απέτυχαν», δήλωσε ο Σοϊγκού στο γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων. Το Βερμπόβε και το Ρομποτίνε είναι δύο χωριά στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας όπου εδώ και μήνες διεξάγονται βίαιες μάχες και όπου το Κίεβο έχει κάνει λόγο για προέλαση των στρατευμάτων του στην περιοχή που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας.

Σύμφωνα με τον Σοϊγκού, ο ρωσικός στρατός έχει επίσης «απωθήσει όλες τις επιθέσεις στην κατεύθυνση Σολεντάρ-Μπαχμούτ», στο ανατολικό μέτωπο, έναν τομέα στον νότο του οποίου τα ουκρανικά στρατεύματα υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει δύο χωριά.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να «αποδυναμώσουν σημαντικά τις δυνατότητες μάχης του εχθρού και να του προκαλέσουν σοβαρές ζημιές».

newsroom

Recent Posts

Σακελλαροπούλου για Ελληνοτουρκικά: Η χώρα μας προσδοκά μια καλή συνεργασία

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, το…

46 λεπτά ago

Πόθεν Έσχες: Ο κρητικός δήμαρχος που έχασε εισοδήματα και αύξησε καταθέσεις

Μείωση στα εισοδήματα και αύξηση στις καταθέσεις του απερχόμενου δημάρχου Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη, καταγράφεται στο…

2 ώρες ago

Viral: Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν στα φαντάσματα;

Viral: Μπορεί τα φαντάσματα, τα πνεύματα και διάφορα άλλα παραφυσικά φαινόμενα να αποτελούν εδώ και…

5 ώρες ago

Σεξ: Καυτές στάσεις κάτω από… τα σκεπάσματα

Υπάρχει το εξής παράδοξο όσον αφορά το σεξ τον χειμώνα. Αν και είσαι αγκαλιά με…

7 ώρες ago

Φλώρος: Ποια πρέσβη συνάντησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Alison Duncan, συνάντησε την περασμένη Παρασκευή ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ…

9 ώρες ago

Δήμος Παιανίας: Αποκαθίσταται ο οδοφωτισμός στην Άνοιξη

Στην αποκατάσταση του οδοφωτισμού στην περιοχή της Άνοιξης προχώρησε ο Δήμος Παιανίας ικανοποιώντας ένα πάγιο…

11 ώρες ago