Η Μαρία που πουλήθηκε για 100 ευρώ επιστρέφει στη Βουλγαρία

Σενάριο αρπαγής ανηλίκου δεν υπάρχει πια. Είναι σαφές ότι η μικρή Μαρία έφτασε στον καταυλισμό Ρομά των Φαρσάλων επειδή οι γονείς της, Βούλγαροι Ρομά, την έδωσαν στους Ελληνες Ρομά.

Το αμερικανικό δίκτυο CBS μίλησε με τη γιαγιά της μητέρας της Μαρίας, την 65χρονη Ζεϊνέπ, η οποία αποκάλυψε ότι η εγγονή της πήρε μόλις 100 ευρώ για να δώσει την κόρη της και στη συνέχεια επέστρεψε στη Βουλγαρία.

«Η Σάσα έδωσε το παιδί στους Ελληνες Ρομά και πήρε 100 ευρώ ούτως ώστε να αγοράσει εισιτήρια και να επιστρέψει στην πατρίδα της στα άλλα της παιδιά» αναφέρε η Ζεϊνέπ και πρόσθεσε πως η βιολογική μητέρα της Μαρίας έκλαιγε συνέχεια για το παιδί της, αλλά δεν μπορούσε να μαζέψει χρήματα για να γυρίσει πίσω, καθώς έπρεπε να αγοράσει φάρμακα και τρόφιμα για τα παιδιά της.

Την ίδια ώρα η πραγματική αδελφή της Μαρίας, η δεκατετράχρονη Μίνκα, είπε στο CBS ότι τη θέλει μαζί της στη Βουλγαρία: «Μου αρέσει πάρα πολύ που μοιάζει πολύ με μένα, και θέλω να γυρίσει πίσω στο σπίτι της. Θα αναλάβουμε τη φροντίδα της και μπορώ να βοηθήσω τη μητέρα μου», είπε.

Ο «ξανθός άγγελος», όπως αναφέρεται η Μαρία στα διεθνή ΜΜΕ, αναμένεται να μεταφερθεί στη Βουλγαρία όπου θα φιλοξενηθεί αρχικά σε ένα κέντρο υποδοχής και κοινωνικής πρόνοιας, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

ΚΟΣΜΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΡΟΜΑ, ΜΑΡΙΑ, ΑΝΑΔΟΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!