η-μαντόνα-γυμνή-για-καλό-σκοπό-752849
ΚΟΣΜΟΣ | 12.05.2022 | 19:25

Η Μαντόνα… γυμνή για καλό σκοπό

Στη… γοητεία των NFTs υπέκυψε και η Μαντόνα. Η δημοφιλής τραγουδίστρια συνεργάστηκε με τον Beeple (κατά κόσμον Μάικ Γουίνκελμαν), ο οποίος είναι ο ψηφιακός καλλιτέχνης που έχει πουλήσει το πιο ακριβό NFT στην ιστορία, για να κυκλοφορήσουν την αποκλειστική συλλογή «Mother of Creation», η οποία προβάλλει τρεις διαφορετικές πτυχές της ζωής εμπνευσμένες από τη μητρότητα.

Η συλλογή «Mother of Creation» περιλαμβάνει μόλις 3 NFTs, τα οποία δείχνουν βίντεο της Μαντόνα να γεννά διάφορες βασικές πτυχές της ανθρωπότητας.

Το πρώτο NFT ονομάζεται «Μother of Creation (Μητέρα της Δημιουργίας)» και εστιάζει στη ζωή των φυτών. Στο βίντεο, η Μαντόνα φαίνεται ξαπλωμένη σε ένα εργαστηριακό κρεβάτι να γεννά ένα δέντρο που αρχίζει να ανθίζει μόλις βγει από τον κόλπο της.

Το δεύτερο NFT τιτλοφορείται «Mother of Evolution (Μητέρα της Εξέλιξης)» και εστιάζει στη ζωή των ζώων. Και πάλι η Μαντόνα απεικονίζεται γυμνή και καθισμένη σε ένα είδος τροποποιημένου οχήματος στη μέση μιας πόλης που καταρρέει, με τα πόδια της ανοιχτά και πολλές πεταλούδες να βγαίνουν από το εσωτερικό της, δείχνοντας το ταξίδι της μεταμόρφωσης.

Και το τρίτο NFT, με τίτλο «Mother of Technology (Μητέρα της Τεχνολογίας)», επικεντρώνεται στην τεχνολογική πρόοδο και δείχνει τη Μαντόνα (εντελώς γυμνή, φυσικά) ξαπλωμένη στη μέση ενός δάσους, με μια σειρά από βιομηχανικές σαρανταποδαρούσες να βγαίνουν από τον κόλπο της και να περπατούν πάνω-κάτω στα χέρια της, εμπνευσμένο από την επιστήμη που με τη σωστή χρήση μπορεί να δώσει φως στον φυσικό και πραγματικό κόσμο, αλλά έχοντας συνέπειες, έτσι η φύση θα κερδίζει πάντα.

Εάν ενδιαφέρεστε για κάποιο από αυτά τα έργα τέχνης, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις 11 Μαΐου για να συμμετάσχετε στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο Superrare.

Μια μοναδική συλλογή για καλό σκοπό

Ενώ τα NFT της Μαντόνα είναι, τουλάχιστον, περίεργα, το θέμα και η εκτέλεση των κινούμενων σχεδίων είναι πολύ συνεπή με το στυλ που έχει χαρακτηρίσει και τους δύο καλλιτέχνες. Υπάρχει αυτή η παράξενη πινελιά που χαρακτηρίζει τη δουλειά του Beeple, αλλά και ο ερωτισμός που συνεχίζει να χαρακτηρίζει τη Μαντόνα στις περισσότερες από τρεις δεκαετίες μουσικής και καλλιτεχνικής της καριέρας.

Ωστόσο, η ντίβα της ποπ είπε στους New York Times ότι ο προκλητικός χαρακτήρας των NFTs της δεν είναι απλώς μια ιδιοτροπία: «Ποτέ δεν θέλω να είμαι προκλητική μόνο και μόνο για να προκαλέσω. Οι δημιουργίες μας συμβολίζουν την ελπίδα. Αντιπροσωπεύουν την τεχνολογία».

Από την πλευρά του, ο Beeple διαβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να κάνει μακροχρόνιες συνεργασίες, κάτι που κάνει ακόμα πιο αποκλειστική αυτή τη συλλογή.

Τα έσοδά της θα διατεθούν σε τρεις διαφορετικές φιλανθρωπικές οργανώσεις: The Voices of Children Foundation (το οποίο παρέχει βοήθεια στα παιδιά της Ουκρανίας), το City of Joy Foundation (το οποίο βοηθά τα θύματα βίας στο Κονγκό) και το Black Mama’s Bail Out (το οποίο βοηθά φυλακισμένες μητέρες και φροντιστές).

«Όταν ο Μάικ και εγώ αποφασίσαμε να συνεργαστούμε σε αυτό το έργο πριν από ένα χρόνο, ήμουν ενθουσιασμένη που είχα την ευκαιρία να μοιραστώ το όραμά μου για τον κόσμο ως μητέρα και καλλιτέχνης με τη μοναδική άποψη του Mάικ. Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι που μετατρέψαμε μαζί μια ιδέα σε μια συναισθηματική ιστορία, γεννώντας την τέχνη.