Η μαφία της Νάπολης σχεδίαζε τη δολοφονία εισαγγελέα

H μαφία της Νάπολης, Καμόρα, ήθελε να δολοφονήσει τον εισαγγελέα της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου, Τζοβάνι Κολάντζελο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης η οποία κατασχέθηκε τις περασμένες ημέρες στο Μπάρι, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τα σχέδια της Καμόρα, για δολοφονική επίθεση κατά του εισαγγελέα.

Η επιβεβαίωση ήρθε από κατάθεση μεταμελημένου μαφιόζου, ο οποίος συνδέεται με τις μαφίες της Απουλίας, το Ιερό Ενωμένο Στεφάνι, αλλά και με τους μαφιόζους της Καμόρα, το όνομα του οποίου όμως οι ιταλικές αρχές δεν θέλησαν, έως τώρα, να αποκαλύψουν.

Η φονική έκρηξη είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στο Τζόια Ντελ Κόλε, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπάρι. Οι δικαστικές έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, χάρη και σε εκτεταμένες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, το περιεχόμενο των οποίων επέτρεψε και την έγκαιρη κατάσχεση της εκρηκτικής ύλης.

Η ένοπλη προστασία του εισαγγελέα Τζοβάνι Κολάντζελο, ο οποίος δίνει καθημερινά μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος της Νάπολης, ενισχύθηκε αισθητά.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΜΑΦΙΑ, ΝΑΠΟΛΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!