η-κατάρρευση-της-αγοράς-κρυπτονομισμ-1033564
ΚΟΣΜΟΣ | 15.06.2022 | 14:37

Η κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων φέρνει απολύσεις

Σχεδόν το 1/5 του εργατικού της δυναμικού ετοιμάζεται να απολύσει η Coinbase, εν μέσω της κατάρρευσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων και της αποστροφής των επενδυτών από τα υψηλού ρίσκου assets.

Η δημοφιλής πλατφόρμα συναλλαγών crypto ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 18% τις πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας, κάτι που σημαίνει ότι θα αποχωρήσουν συνολικά 1.100 άτομα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπράιαν Άρμστρονγκ, αιτιολογώντας τις απολύσεις, επικαλέστηκε μεταξύ άλλων την πιθανότητα ύφεσης, αλλά και την ανάγκη βελτίωσης των μεγεθών της Coinbase.

«Φαίνεται ότι εισερχόμαστε σε μια περίοδο ύφεσης, έπειτα από 10 χρόνια οικονομικής άνθισης. Η ύφεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη έναν χειμώνα για τα κρυπτονομίσματα, ο οποίος θα διαρκέσει για μια παρατεταμένη περίοδο. Παρότι είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για την οικονομία ή τις αγορές, πάντα πρέπει να ετοιμάζεσαι για το χειρότερο».

Και συνέχισε: «Το μισθολογικό κόστος είναι πολύ υψηλό για να υπάρξει μια αποτελεσματική διαχείριση σ’ αυτή την αβέβαιη αγορά. Κάνουμε ότι μπορούμε για να πράξουμε το σωστό, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε πλεονάζον προσωπικό».

Όπως ήταν εύλογο, οι δηλώσεις του Άρμστρονγκ προκάλεσαν αναταραχή στην προ-αγορά της Wall Street, με τη μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί κατά τουλάχιστον 7% λίγο πριν την έναρξη των επίσημων συναλλαγών. Ας σημειωθεί ότι η Coinbase εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο του 2021. Από τις αρχές του έτους έχει απολέσει το 79% της αξίας της, ενώ από τα ιστορικά υψηλά έχει υποχωρήσει κατά 85%.

Η crypto-εταιρεία από το Σαν Φρανσίσκο, στο τελευταίο τρίμηνο, είχε ανακοινώσει σημαντική μείωση στους χρήστες και περικοπή κατά 27% στα έσοδα.