η-ισπανία-από-σεπτέμβρη-θα-έχει-πολλές-1035512
ΚΟΣΜΟΣ | 16.07.2022 | 09:45

Η Ισπανία από Σεπτέμβρη θα έχει πολλές διαδρομές με τρένο… εντελώς δωρεάν για τους κατόχους καρτών

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Pedro Sánchez, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια πολλών ταξιδιών με τα τρένα που λειτουργούν υπό τον κρατικό σιδηροδρομικό δίκτυο Renfe, θα είναι δωρεάν από την 1η Σεπτεμβρίου έως το τέλος του έτους για τους κατόχους μηνιαίων καρτών.

Η Ισπανία θα πραγματοποιεί πολλά ταξίδια με τρένο, από τον Σεπτέμβριο, εντελώς δωρεάν για τους κατόχους μηνιαίων καρτών, σε μια προσπάθεια στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και του κόστους ζωής.

Έτσι λοιπόν, ο πρωθυπουργός της χώρας, Pedro Sánchez, ανακοίνωσε ότι το κόστος πολλών ταξιδιών με τα τρένα που λειτουργούν υπό τον κρατικό σιδηροδρομικό δίκτυο Renfe, θα είναι δωρεάν από την 1η Σεπτεμβρίου έως το τέλος του έτους.

Η 100% έκπτωση ισχύει για τις υπηρεσίες προαστιακού και τις διαδρομές μεσαίων αποστάσεων, δηλαδή μικρότερων των 300 χλμ.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες – συμπεριλαμβανομένων των Μετρό, λεωφορείων και Τραμ – θα έχουν έκπτωση από 30% ως και 50% και από τον Σεπτέμβρη θα φτάσει η έκπτωση στο 100%, για τους κατόχους των μηνιαίων καρτών, που σημαίνει αυτών που χρησιμοποιούν τακτικά και καθημερινά τα ΜΜΜ.

Προσδοκούν ότι με αυτά τα μέτρα θα ενθαρρύνουν τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και θα βοηθήσουν τους πολίτες που αγωνίζονται καθημερινά ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση του κόστους ζωής.

Ο Pedro Sánchez είπε: «Θα ήθελα ο λαός της Ισπανίας να γνωρίζει ότι έχω πλήρη επίγνωση των καθημερινών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Ξέρω ότι οι μισθοί τους καλύπτουν όλο και λιγότερο και ότι είναι δύσκολο να φτάσεις στο τέλος του μήνα έχοντας λεφτά στον λογαριασμό. Θα το φτάσω μέχρι το κόκαλο για να υπερασπιστώ την εργατική τάξη αυτής της χώρας».

Επίσης, οι μαθητές άνω των 16 ετών που λαμβάνουν υποτροφίες θα λάβουν επίσης ένα συμπλήρωμα 100 ευρώ.