Η απίστευτη ικανότητα που έχουν οι… κατσαρίδες

Οι αηδιαστικές κατσαρίδες αποτελούν σύμβολο επιβίωσης της πανίδας εδώ και αιώνες. Η αντοχή τους στα χημικά, οι θρύλοι ότι οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου και άλλα πολλά που ακούγονται για αυτές, υστερούν μπροστά στην αποκάλυψη ότι… μπορούν να ζήσουν για εβδομάδες, ακόμα και αν τους κοπεί το κεφάλι.

Ο καθηγητής βιοχημείας και φυσιολογίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, Joseph Kunkel, εξηγεί στο περιοδικό «Scientific American», πως οι κατσαρίδες έχουν αυτή την απίστευτη ικανότητα.

Ο άνθρωπος όταν του κοπεί το κεφάλι πεθαίνει από αιμορραγία, και επειδή αναπνέει και τρώει με όργανα που βρίσκονται στο κεφάλι. Οι κατσαρίδες έχουν ένα πολύ διαφορετικό κυκλοφορικό σύστημα, όπου ελάχιστο αίμα καταλήγει στο κεφάλι τους.

Όταν αποκεφαλιστούν τότε ο λαιμός δημιουργεί θρόμβωση και σταματάει η αιμορραγία. Επίσης αναπνέουν μέσω οπών στο σώμα τους.

Επίσης οι κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν εβδομάδες χωρίς τροφή, καθώς έχουν ελάχιστες απαιτήσεις σε ενέργεια.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!