Categories: Κόσμος

H Αpple θα αποζημιώσει τους κατόχους παλιών iPhone για το σκάνδαλο Batterygate

Οριστική λύση φαίνεται βρέθηκε για τους χρήστες παλαιότερων iPhone που αντιμετώπισαν προβλήματα με την επίδοση της μπαταρίας τους, κάτι το οποίο έγινε γνωστό και ως σκάνδαλο Batterygate.

Ειδικότερα, τον Δεκέμβριο του 2017, η Apple παραδέχτηκε ότι το λογισμικό iOS τροποποιήθηκε για να επιβραδύνει την απόδοση παλαιότερων iPhone των οποίων η διάρκεια ζωής της μπαταρίας επιδεινώθηκε για να αποφευχθεί ο απότομος τερματισμός της συσκευής.

Οι επικριτές κατηγόρησαν την Apple ότι εξανάγκαζαν κρυφά τους χρήστες να αγοράσουν καινούρια τηλέφωνα νωρίτερα από το απαραίτητο και η κατακραυγή ανάγκασε την Apple να αναβαθμίσει το λογισμικό της και να προσφέρει απότομες εκπτώσεις στις αντικαταστάσεις μπαταριών.

Ως μέρος της απολογίας της για την έλλειψη διαφάνειας σε αυτήν την τακτική, η εταιρεία μείωσε προσωρινά την τιμή της αλλαγής μπαταρίας για μοντέλα εκτός εγγύησης, από τα $79 στα $29 και πάνω από 11 εκατομμύρια χρήστες iPhone εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την προσφορά.

Σύμφωνα με την αγωγή, η εταιρεία δίνει 25$ σε όλους τους κατόχους iPhone ως αποζημίωση για το «batterygate».

Κάθε δικαιούχος μπορεί να εγγραφεί σε ένα συγκεκριμένο site προκειμένου να πάρει την αποζημίωσή του, όταν αυτή δοθεί από την Apple. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να διαθέτει ή διέθετε κατά το παρελθόν αμερικανικό iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ή iPhone SE που έτρεχε iOS 10.2.1 ή νεότερο πριν τις 21 Δεκεμβρίου 2017.
  • Να διαθέτει ή διέθετε κατά το παρελθόν αμερικανικό iPhone 7 ή iPhone 7 Plus που έτρεχε iOS 11.2 ή νεότερο πριν τις 21 Δεκεμβρίου 2017.

Οι χρήστες θα πρέπει να εισάγουν τον σειριακό αριθμό της συσκευής τους, ενώ σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να τον βρουν, υπάρχει και εργαλείο υποστήριξης.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να λάβουν απευθείας τα 25 δολάρια στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Η ακρόαση έχει οριστεί για τις 4 Δεκεμβρίου, η οποία θα καθορίσει εάν θα εγκρίνει τον διακανονισμό και σύμφωνα με τον ιστότοπο, «η διαδικασία προσφυγής μπορεί να διαρκέσει χρόνο, ίσως περισσότερο από ένα χρόνο».

Comments are closed.


Recent Posts

«Καμπανάκι» για συνετή χρήση αντιβιοτικών

«Καμπανάκι» για συνετή χρήση αντιβιοτικών! Τις συστάσεις του για συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ στις απειλές της μικροβιακής αντοχής κατά της…

5 λεπτά ago

Breaking news: Μια ανάσα από τα F-35 η Ελλάδα!

Ητέταρτη υπογραφή, αυτή του Ρεπουμπλικανού αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζίμι Ρις, μπήκε σήμερα και η Ελλάδα βρίσκεται…

6 λεπτά ago

Τσίπρας: Συνάντησε αντιπρόσωπους της Ελληνικής Μειονότητας για την απελευθέρωση Μπελέρη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Γιώργο Τζομάκα, Αντιπρόεδρο της Ομόνοιας, Θοδωρή Γκούμα, Πρόεδρο Ένωσης…

13 λεπτά ago

ΕΕ: Να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τους κανόνες για τη φορολογία των αυτοκινήτων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ για τη φορολογία των αυτοκινήτων. Με…

18 λεπτά ago

Έναρξη Πανελλαδικών για τα ΓΕΛ

Αρχίζουν αύριο, Παρασκευή 2 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν…

20 λεπτά ago

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Πώς θα ψηφίσουν οι κρατούμενοι (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που περιγράφει εκτενώς τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της…

25 λεπτά ago