h-αποδόμηση-του-καφέ-μια-νέα-συνήθει-109702
ΚΟΣΜΟΣ | 02.06.2016 | 08:54

H… αποδόμηση του καφέ – Μια νέα συνήθεια που σαρώνει στα social media

Η Τζαμίλα Ρίζβι ήθελε να πιει έναν καφέ στη Μελβούρνη, και συγκεκριμένα έναν flat white -κάτι σαν καπουτσίνο- αλλά έπεσε σε καφετέρια που ήταν πιο μπροστά από τις άλλες και της τον προσέφερε… αποδομημένο (με τα συστατικά σε χωριστά σε δοχεία).  Έβγαλε την οργή της στο Διαδίκτυο, ξεκινώντας όμως ένα κύμα.. υποστήριξης από Αυστραλούς που περιμέναν μία αφορμή για να διαμαρτυρηθούν ότι το ποτήρι της «χιπστεροσύνης» ξεχείλισε… Η Ρίζβι παρήγγειλε κανονικά τον καφέ της και περίμενε, όπως γράφει η ίδια στην ανάρτησή της 20 λεπτά. Αυτό ήταν το λιγότερο: Της έφεραν τρία γυάλινα δοχεία, ένα με τον εσπρέσσο, δεύτερο με το γάλα, τρίτο με το ζεστό νερό.

Το έβγαλε φωτογραφία, το ανέβασε στο Facebook -όπου, ως συγγραφέας, παρακολουθείται από αρκετούς χρήστες- και προχώρησε στην καταγγελία της: «Λοιπόν, έναν καφέ ήθελα, δεν ήθελα να κάνω πείραμα. Ποιο είναι δηλαδή το επόμενο στάδιο; Να μου φέρουν μόνο κόκκους; Αυτό πρέπει να σταματήσει, αγαπητή Μελβούρνη». Η ανάρτηση είχε απροσδόκητη απήχηση: 15.000 like και 5.000 σχόλια, ενώ σχεδόν κάθε ΜΜΕ έχει μπει στο χορό βάζοντας το δικό του λιθαράκι σε μία συζήτηση που στρέφεται γύρω από την… αποδόμηση του αποδομημένου καφέ.

apodomisi kafes