google-απειλεί-με-απόλυση-ανεμβολίαστους-υ-322963
ΚΟΣΜΟΣ | 16.12.2021 | 14:57

Google: Απειλεί με απόλυση ανεμβολίαστους υπαλλήλους

Με απόλυση απειλεί η Google με σχετικό έγγραφο που έστειλε στο υπαλλήλους της, όσους δεν εμβολιαστούν.

Όπως αναφέρει το CNBC, «η Google έχει δηλώσει ότι στηρίζει την πολιτική εμβολιασμού κατά της Covid-19 και ζητά από τους εργαζόμενους της να συμμορφωθούν με αυτό».

Οι εργαζόμενοι είχαν προθεσμία έως τις 3 Δεκεμβρίου για να δηλώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους και να ανεβάσουν έγγραφα με αποδεικτικά στοιχεία ή να υποβάλουν αίτηση για ιατρική ή θρησκευτική εξαίρεση.

Η εταιρεία είπε ότι μετά από αυτή την ημερομηνία θα αρχίσει να επικοινωνεί με τους υπαλλήλους που δεν είχαν ανεβάσει τα έγγραφα τους ή δεν ήταν εμβολιασμένοι, καθώς και με εκείνους των οποίων τα αιτήματα εξαίρεσης δεν εγκρίθηκαν.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει κυκλοφορήσει, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες εμβολιασμού έως την προθεσμία της 18ης Ιανουαρίου θα τεθούν σε «άδεια μετ’ αποδοχών» για 30 μέρες. Μετά από αυτή, η εταιρεία θα τους βάλει σε «άδεια άνευ αποδοχών» για έως και έξι μήνες, ακολουθούμενη από απόλυση.

Πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί αναβάλλουν συνεχώς τα σχέδια επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία καθώς η τηλεργασία φαίνεται ότι αλλάζει σημαντικά την εικόνα των επιχειρήσεων στο μέλλον.

Η Google ωστόσο απαιτεί από το εργατικό δυναμικό της να επιστρέψει στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα από τις αρχές του 2022. Σε αυτό βασίζει και τον αναγκαστικό εμβολιασμό που επιβάλλει στους εργαζομένους της.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από τις αμερικανικές εταιρείες με 100 ή περισσότερους εργαζομένους να διασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοί τους θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή θα υποβάλλονται σε τακτικά τεστ για Covid-19 έως τις 18 Ιανουαρίου.