γνωστή-youtuber-δολοφονήθηκε-από-τον-πατέρα-τ-1132632
ΚΟΣΜΟΣ | 04.02.2023 | 23:00

Γνωστή youtuber δολοφονήθηκε από τον πατέρα της

Η Tiba al-Ali, 22 ετών, δολοφονήθηκε από τον πατέρα της στις 31 Ιανουαρίου στη νότια επαρχία Diwaniya, στο Ιράκ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών Saad Maan.

Τα αίτια της δολοφονίας προς το παρόν παραμένουν άγνωστα, ωστόσο ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας και πατέρας της Tiba φέρεται πως ήταν δυσαρεστημένος από τη ζωή που είχε διαλέξει να κάνει η κόρη του.

Η αστυνομία είχε προσπαθήσει να μεσολαβήσει μεταξύ της Tiba, η οποία ζούσε στην Τουρκία και επισκεπτόταν το Ιράκ, και των συγγενών της για να «επιλυθεί η οικογενειακή διαμάχη οριστικά», μία διαμάχη που κρατούσε για χρόνια καθώς η Tiba το 2017 μετά από ταξίδι με την οικογένειά της στην Τουρκία αποφάσισε να μην γυρίσει πίσω, μαζί τους, στο Ιράκ.

Το 22χρονο θύμα είχε φανατικό κοινό στο Youtube, όπου αναρτούσε βίντεο από την καθημερινότητά της και στα οποία εμφανιζόταν συχνά ο αρραβωνιαστικός της.

Ο θάνατός της προκάλεσε αναστάτωση στους Ιρακινούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι κάλεσαν σε διαδηλώσεις στη Βαγδάτη την Κυριακή για να απαιτήσουν δικαιοσύνη.

«Οι γυναίκες στις κοινωνίες μας είναι όμηροι οπισθοδρομικών εθίμων λόγω της απουσίας νομικών αποτρεπτικών μέτρων και κυβερνητικών μέτρων, τα οποία επί του παρόντος δεν είναι ανάλογα με το μέγεθος των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας», έγραψε στο Twitter η πολιτικός Ala Talabani.