Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Ο κόσμος φλέγεται και οι ηγέτες φέρονται σαν παιδιά»

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατήγγειλε σήμερα τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης γιατί απογοήτευσαν τη γενιά της λέγοντας ότι «ο κόσμος φλέγεται», αλλά εκείνοι αγνοούν τον διαφαινόμενο κλιματικό κατακλυσμό. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη νοτιοδυτική πόλη Μπρίστολ στη Βρετανία για να δουν την έφηβη ακτιβίστρια. Πάνω από 20.000 άτομα συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν την Γκρέτα και να διαδηλώσουν (Reuters) Η 17χρονη έχει αποτελέσει πρότυπο για πολλούς νέους ανθρώπους λόγω των παθιασμένων αιτημάτων της προς τους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Δεν θα σιωπήσω ενώ ο κόσμος φλέγεται — εσείς;», είπε η νεαρή Σουηδή. Η κακοκαιρία δεν σταμάτησε τους νεαρούς ακτιβιστές (Reuters) «Οι πολιτικοί, τα μέσα ενημέρωσης και εκείνοι που βρίσκονται στην εξουσία αγνοούν πλήρως την έκτακτη αυτή ανάγκη. Βασικά δεν γίνεται τίποτα… παρ’ όλες τις όμορφες λέξεις». Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Αλλάξτε πολιτική, όχι το κλίμα. Η στάθμη των υδάτων στους ωκεανούς ανεβαίνει και η φωνή μας δυναμώνει!» και «Σε αυτό το σημείο η εκπαίδευση είναι άσκοπη». «Σε αυτό το σημείο η εκπαίδευση είναι άσκοπη» «φωνάζουν» οι διαδηλωτές (Reuters) Η Τούνμπεργκ βρίσκεται στη Βρετανία από το περασμένο σαββατοκύριακο. Την Τρίτη επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συναντήθηκε με τη Μαλάλα Γιουσαφζάι –την 22χρονη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης ακτιβίστρια για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση– η οποία σπουδάζει εκεί.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΙΑ, ΗΓΕΤΕΣ, ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!