Γιατί την άνοιξη αυξάνονται οι χωρισμοί;

Και ενώ ο καιρός ζεσταίνει και η μέρα μεγαλώνει… οι χωρισμοί πληθαίνουν!

Τουλάχιστον σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η ψυχίατρος, Dr. Danielle Forshee, η οποία υποστηρίζει ότι οι ανοιξιάτικες μέρες σηματοδοτούν την αρχή μιας «ασταθούς περιόδου», όπου οι σχέσει που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια των δύσκολων και κρύων ημερών του χειμώνα τείνουν να πλησιάζουν στο τέλος τους.

Η εξήγηση «κρύβεται» πίσω από το γεγονός ότι μεγάλο μερίδιο ανθρώπων συνηθίζει να συνάπτει ερωτικές σχέσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα προκειμένου να αποφύγει την πλήξη και την κατάθλιψη που μπορεί να προκληθεί από την εποχή αυτή.
Σύμφωνα με την ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, Dr. Danielle Forshee, η μείωση του ηλιακού φωτός κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και η αύξηση του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνδέεται άμεσα με την μείωση και την αύξηση των χωρισμών αντίστοιχα.

Η Dr. Forshee αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της άνοιξης υπάρχει «μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας και το σώμα παράγει περισσότερη μελατονίνη, μια ορμόνη που ανταποκρίνεται στο σκοτάδι και μας κάνει να κουραζόμαστε περισσότερο και να παράγουμε λιγότερη σεροτονίνη, την ουσία, δηλαδή, που μας κάνει να νιώθουμε πιο καλά και ευτυχισμένοι».

Αλλά «καθώς το φως του ήλιου βγαίνει περισσότερο, ο εγκέφαλος παράγει λιγότερη μελατονίνη και περισσότερη σεροτονίνη, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι και έτσι μπορεί να μην νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε με κάποιον για να νιώσουμε ασφαλείς και ευτυχισμένοι», προσθέτει η Dr. Forshee.

Εξάλλου ο θερμότερος καιρός μας ωθεί στο να βγούμε περισσότερο έξω. Και τι σημαίνει αυτό; Καινούριες γνωριμίες με ανθρώπους, περισσότερη κοινωνικοποίηση και γενικότερη ευτυχία.

Παλιότερη έρευνα του Facebook, έρχεται να ενισχύσει την άποψη αυτή, καθώς βάση δεδομένων, μια ανάλυση του 2010 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μεγαλύτερη συχνότητα των φράσεων «breakup» και «broken up», παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ, ΑΝΟΙΞΗ, ΧΩΡΙΣΜΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!