Γιατί στο Τελ Αβίβ βάζουν ειδικά φώτα νυκτός στις διαβάσεις (βίντεο)

Το Τελ Αβίβ πρωτοπορεί και κάνει ένα βήμα μπροστά για την προστασία των …σύγχρονων «ζόμπι» που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Ο λόγος για τους πεζούς που είναι εθισμένοι στο κινητό τηλέφωνο, το οποίο δεν αφήνουν από τα χέρια τους και κυρίως από τα μάτια τους ούτε την ώρα που διασχίζουν το δρόμο.

Ο Δήμος έχει εγκαταστήσει ειδικό φωτισμό LED σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση για να προειδοποιήσει τους αφηρημένους πεζούς που κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους πότε πρέπει να σταματήσουν.

Ο Tomer Dror, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας στο δήμο Tel Aviv-Yafo, δήλωσε ότι τα «αυτά τα ειδικά φώτα LED αποσκοπούν να ελαχιστοποιήσουν τα ατυχήματα μεταξύ οχημάτων και απρόσεκτων πεζών. Αφού δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε να πάρουν τα μάτια τους από την οθόνη του κινητού τους, βρήκαμε αυτόν τον τρόπο να τους τραβήξουμε την προσοχή στο δρόμο»!

Προς το παρόν, το πιλοτικό πρόγραμμα περιορίζεται σε μία μόνο κεντρική διασταύρωση στο Τελ Αβίβ, αλλά ο δήμος λέει ότι θα επεκτείνει τον φωτισμό εάν αυτός αποδειχθεί αποτελεσματικός. Παρόμοια συστήματα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και τις Κάτω Χώρες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΙΔΙΚΑ, ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΦΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!