Γιατί διαπρέπουν στα τεστ οι μαθητές στην Εσθονία;

Aίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα της διεθνούς εκπαιδευτικής αξιολόγησης του προγράμματος PISA από τον ΟΟΣΑ σχετικά με το μαθησιακό επίπεδο των των παιδιών.

Την ώρα που οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών βαίνουν συνεχώς μειούμενες από το 2009, στην Εσθονία, οι μαθητές σημειώνουν την υψηλότερη επίδοση ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Για ποιο λόγο ; Όπως αναφέρει το BBC, ένας από τους λόγους για τους οποίους οι μαθητές διαπρέπουν στα τεστ, είναι η πιο γρήγορη κοινωνικοποίησή τους μέσω του σχολείου.

Στην ηλικία των τριών ετών, αν όχι νωρίτερα για ορισμένα παιδιά, σχεδόν όλα πηγαίνουν νηπιαγωγείο.

Επίσης, εκτός από το παιχνίδι, οι παιδαγωγοί εισάγουν σιγά- σιγά τα παιδιά στην εκπαίδευση.

H Eσθονία είναι το φυτώριο γερών μαθητών στην Ευρώπη.

Οι μαθητές στη χώρα έχουν υψηλότερες επιδόσεις από ότι στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, σχολιάζει το BBC.

Τα 15χρονα στην Εσθονία ξεχώρισαν γιατί, όπως επισημαίνει το BBC, το μικρό αυτό βαλτικό κράτος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο…

«Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς βασίζονται στο νηπιαγωγείο για την προετοιμασία των παιδιών τους για το δημοτικό. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα εξάχρονα και τα επτάχρονα να έχουν για το σπίτι κάποιες ασκήσεις», αναφέρει το BBC και προσθέτει: «Είναι πολύ σημαντικό γιατί ο μαθητής θα πρέπει να κάνει στον δάσκαλο ερωτήσεις, να σηκώνει το χέρι του, να είναι γενναίος», επισημαίνει η Κριστίν, μητέρα δύο παιδιών.

«Το πιο σημαντικό ότι ο μαθητής είναι κοινωνικά έτοιμος». Μέσω του παιχνιδιού οι δάσκαλοι καθοδηγούν τα παιδιά για την εισαγωγή τους στο δημοτικό», προσθέτει.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΣΤ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΣΘΟΝΙΑΣ, ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!