Γιατί δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε το κινητό σας πάνω στο τραπέζι! - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
26
Οκτώβριος
Back

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε το κινητό σας πάνω στο τραπέζι!

Κάθεστε στην καφετέρια, είστε με ένα φίλο ή μια φίλη σας και η πρώτη κίνηση είναι να βγάλετε το κινητό σας από την τσάντα σας και να το αφήσετε πάνω  στο τραπέζι. Εικόνα γνώριμη που έχει συμβεί σε όλους.

Αν όλα σας φαίνονται σωστά και φυσιολογικά, κάτι δεν κάνετε καλά! Οι ερευνητές από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια, εντοπίζουν ένα τεράστιο λάθος.

Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Environment and Behavior», το κινητό πάνω στο τραπέζι είναι μεγάλο λάθος.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ερευνητές, η παρουσία ενός κινητού τηλεφώνου μπορεί να μειώσει την ποιότητα της συζήτησης και της επαφής που έχετε με τον συνομιλητή σας.

Πόσες φορές άραγε έχει τύχει να λέτε: «Άσε ρε φίλε το κινητό να πούμε μια κουβέντα…»

Ειδικά τώρα και με το FACEBOOK τα πράγματα έχουν χειροτερέψει διότι πολλοί είναι εκείνοι που στα «κενά» συζήτησης, απορροφούνται στο να μιλούν στα social media.

Για τις ανάγκες της μελέτης τους, ζήτησαν από 100 τυχαία ζεύγη εθελοντών να συζητήσουν σε ρεαλιστικές συνθήκες, είτε για θέματα της καθημερινότητας, είτε για πιο ουσιώδη ζητήματα. Λίγο πιο μακριά, ένας ερευνητής παρακολουθούσε τους δεκάλεπτους διαλόγους και σημείωνε αν οι συνομιλητές άφηναν το κινητό στο τραπέζι ή το κρατούσαν στο χέρι.

Οι συνομιλητές βαθμολόγησαν τις συνομιλίες τους ως λιγότερο ικανοποιητικές όταν το κινητό τηλέφωνο ήταν παρόν.

Αντίθετα, η απουσία κινητού έδειξε να σχετίζεται με αυξημένη συναισθηματική ταύτιση μεταξύ των συνομιλητών.

Όπως φαίνεται, σε πολλές περιπτώσεις το τηλέφωνο δεν ευνοεί την επικοινωνία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!