Γερμανικό Δημόσιο: Δεν δουλεύουμε μετά το τέλος του ωραρίου

Ρεπό μετά το τέλος της εργασίας τους…, δίνει το στους υπαλλήλους του το υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας, που  υιοθέτησε ένα νέο γραπτό κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι εργαζόμενοί του θα μπορούν να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να απαντούν σε τηλεφωνήματα ή μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την υπηρεσία τους.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι εκπρόσωποι του προσωπικού και το υπουργείο προβλέπει ότι οι προϊστάμενοι δεν θα πρέπει να ενοχλούν τους εργαζόμενους εκτός ωρών εργασίας παρά μόνο «σε εξαιρετικές, δικαιολογημένες περιστάσεις».

Επιπλέον, κανένας εργαζόμενος του υπουργείου δεν θα μπορεί να τιμωρείται αν κλείσει το κινητό του τηλέφωνο ή δεν κοιτάξει τα μηνύματα του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου μετά τη λήξη της βάρδιάς του ή το Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρεται στη συμφωνία που υπεγράφη από τη Γερμανίδα υπουργό Εργασίας Ούρσουλα φον δεν Λέγεν τον Μάιο.

Προκειμένου να μπορέσουν να ενοχλήσουν τους εργαζόμενους εκτός ωραρίου οι προϊστάμενοι θα πρέπει να σέβονται μια σειρά κανόνων: η εργασία για την οποία θα τους αναζητήσουν θα πρέπει να «είναι επείγουσα», «έκτακτου χαρακτήρα» και «να μην μπορεί να περιμένει μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα» του εργαζόμενου, όπως διευκρινίζεται στη συμφωνία.

Πάντως οι εκπρόσωποι των άλλων υπουργείων διευκρίνισαν ότι δεν έχει υπογραφεί ανάλογη συμφωνία στις υπηρεσίες τους.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΩΡΑΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!