Γερμανία: Κόψιμο επιδομάτων σε Ευρωπαίους αλλοδαπούς

Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε τροπολογία σύμφωνα με την οποία οι Ευρωπαίοι αλλοδαποί θα λαμβάνουν κοινωνική βοήθεια μόνο μετά από πέντε χρόνια απασχόλησης στη Γερμανία. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτραπεί οι αλλοδαποί να πηγαίνουν στην Γερμανία λόγω των υψηλών κοινωνικών βοηθημάτων ή να διεκδικούν τέτοια βοηθήματα ενόσω ακόμα αναζητούν εργασία, γράφει η γερμανική εφημερίδα Welt.
Το ομοσπονδιακό κοινωνικό δικαστήριο του Kάσελ είχε αποφασίσει το 2015 ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δικαίωμα για κοινωνική βοήθεια μετά από έξι μήνες παραμονής στη Γερμανία. Η τροπολογία εμποδίζει, επομένως, στο μέλλον ανάλογη απαίτηση των μέχρι τώρα δικαιούχων με την αιτιολογία ότι τέτοιου είδους δικαίωμα θεμελιώνεται μόνον για όσους έχουν ήδη εργαστεί και έχουν γίνει οι αντίστοιχες κρατήσεις. Όποιος, αντίθετα, δεν έχει εργαστεί στη Γερμανία θα πρέπει να αναζητήσει ανάλογο κοινωνικό επίδομα από τη χώρα προέλευσής του.
Προ της παρελεύσεως πέντε ετών οι αλλοδαποί θα έχουν στο εξής μόνο δικαίωμα να αιτηθούν βοήθεια ενός μηνός για τα έξοδα πρώτης εγκατάστασης. Επίσης, θα ενισχυθούν οι γερμανικές υπηρεσίες, ώστε να ελέγχουν καλύτερα ποιος έχει πράγματι δικαίωμα σε κοινωνική βοήθεια και επίδομα για τα παιδιά του, αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΚΟΒΟΝΤΑΙ, 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!