Γερμανία: «Καλή ημέρα για τη Δημοκρατία» οι περιφερειακές εκλογές της Κυριακής λέει το αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD

Τα στελέχη του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που κατέγραψε θεαματική άνοδο στις περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σε τρία ομόσπονδα κρατίδια χθες Κυριακή, χαιρέτισαν «μια καλή ημέρα για την Δημοκρατία» στη Γερμανία, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα.

«Η Γερμανία ψήφισε χθες σε τρεις περιοχές και εμείς πιστεύουμε ότι αυτή ήταν μια καλή ημέρα για τη Δημοκρατία σε αυτήν την χώρα» δήλωσε η Φράουκε Πίτρι, πρόεδρος του κόμματος, το οποίο πέτυχε να εκλέξει βουλευτές στα τρία περιφερειακά κοινοβούλια που προέκυψαν από την χθεσινή διαδικασία, συγκεντρώνοντας από 12% έως 24% των ψήφων.

«Είμαστε το κόμμα που μπορεί, με τρόπο αξιόπιστο, να δείξει ότι προσεγγίζει από τότε που ιδρύθηκε το 2013 τα προβλήματα για τα οποία αδιαφορούν σε αυτήν την χώρα», τόνισε η Πέτρι.

«Η γερμανική κοινωνία, όχι μόνο σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια βιώνει μια διαρκή αποσύνθεση που μεταφράζεται ξεκάθαρα από μία εξαθλίωση των μεσαίων τάξεων, από το γεγονός ότι οι οικογένειες ολοένα και πλήττονται και ότι το μέλλον της χώρας ολοένα και τίθεται υπό αμφισβήτηση» είπε η επικεφαλής του ξενοφοβικού κόμματος.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, το AfD εμφανίζεται ως το κόμμα της «κοινωνικής ειρήνης» τόνισε εκφράζοντας τα συγχαρητήριά της για την επιτυχία που κατεγράφη στις περιφερειακές εκλογές, η οποία επιτεύχθηκε «παρά την τεράστια εκστρατεία δυσφήμησης των τελευταίων εβδομάδων».

Το AfD εκπροσωπείται πλέον στα μισά από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, 18 μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, AFD, ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!