Γερμανία-εκλογές: Κάτω από το 30% οι Χριστιανοκοινωνιστές στη Βαυαρία - Δεύτεροι οι Πράσινοι - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Γερμανία-εκλογές: Κάτω από το 30% οι Χριστιανοκοινωνιστές στη Βαυαρία – Δεύτεροι οι Πράσινοι

Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην Βαυαρία, το οποίο κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το κρατίδιο, έχασε στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 σχεδόν δέκα ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες καταγράφοντας έτσι το χειρότερο αποτέλεσμά του μέχρι σήμερα (38,8 %).

Σύμφωνα με έρευνα του Iνστιτούτου GMS για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Sat1, το CSU, πρόεδρος του οποίου είναι ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, απειλείται με ένα άλλο μεγάλο χτύπημα στις ομοσπονδιακές εκλογές οι οποίες θα γίνουν στις 26 Σεπτεμβρίου. Οι Χριστιανοκοινωνιστές θα ελάμβαναν μόνο το 29% των ψήφων στη Βαυαρία, εάν διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή, ακολουθούμενοι από τους Πράσινους με 18%, οι οποίοι αναδεικνύονται έτσι ως η δεύτερη ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην Βαυαρία.

Ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) με 15% και το Φιλελεύθερο FDP με 13%. Το AfD θα ελάμβανε 10%, το (τοπικό) κόμμα Ελεύθεροι Ψηφοφόροι 6% και η Αριστερά 3%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Sat1 πάντως περίπου οι μισοί ψηφοφόροι είναι ακόμα αναποφάσιστοι.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!