γερμανία-απάντηση-στους-ισχυρισμού-453666
ΚΟΣΜΟΣ | 23.11.2022 | 22:06

Γερμανία – Απάντηση στους ισχυρισμούς Τζόνσον για την Ουκρανία: «Έχει μια μοναδική σχέση με την αλήθεια»

Την ενόχληση της έδειξε η κυβέρνηση της Γερμανίας στους ισχυρισμούς του Μπόρις Τζόνσον, ότι κατά την προετοιμασία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το Βερολίνο υποστήριζε πως «θα ήταν καλύτερα για την Ουκρανία να αναδιπλωθεί παρά να εμπλακεί σε έναν μακρύ πόλεμο».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο CNN, είπε επίσης ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, «έδειχνε άρνηση» στην απειλή εισβολής και ότι η Ιταλία, της οποίας ηγείτο τότε ο Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει επειδή ήταν τόσο εξαρτημένη από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Ο εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Τζόνσον, τονίζοντας πως «γνωρίζουμε ότι ο πολύ διασκεδαστικός πρώην πρωθυπουργός έχει πάντα μια μοναδική σχέση με την αλήθεια- αυτή η περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση». Ο Μιγκέλ Μπέργκερ, ο Γερμανός πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστήριξε τη συγκεκριμένη δήλωση, απορρίπτοντας κι αυτός από την πλευρά του τα λεγόμενα του Τζόνσον.

Οι ισχυρισμοί του Τζόνσον φαίνονται παρόμοιοι με τα σχόλια του Αντρίι Μέλνικ, του πρώην πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Γερμανία, ο οποίος έχει πει ότι Γερμανοί πολιτικοί του είπαν πριν από την εισβολή ότι περίμεναν η Ουκρανία να ηττηθεί μέσα σε τρεις ημέρες και έτσι δεν είχε νόημα να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια.