Γενέθλια σήμερα για τον Σόιμπλε –Κλείνει τα 75 του χρόνια

Ο Β.Σόιμπλε κλείνει σήμερα τα 75 χρόνια του και προσβλέπει στα 80ά του γενέθλια έχοντας αποδείξει σε εχθρούς & φίλους την αλύγιστη πολιτική και ανθρώπινη κράση του. Έπειτα από 45 χρόνια στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, 15 χρόνια σε υπουργικούς θώκους και 27 στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, ο πιθανότατα διασημότερος υπουργός Οικονομικών του πλανήτη δεν φαίνεται έτοιμος να συνταξιοδοτηθεί…

Αναλυτές σχολιάζουν πως η γιορτή που διοργανώθηκε το μεσημέρι προς τιμήν του Σόιμπλε στην εκλογική του περιφέρεια, το Οφενμπουργκ, κάθε άλλο παρά τελετή αποστράτευσης θύμιζε. Η Μέρκελ έκανε λόγο για έναν «εγκάρδιο Ευρωπαίο», για άνθρωπο «των έργων» και για «ακούραστο κοινοβουλευτικό», ενώ τον ευχαρίστησε για την προσφορά του, τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ευρώπη και φαινόταν ότι μάλλον η ίδια προσδοκούσε να μοιραστεί την ακτινοβολία και την δημοτικότητά του και όχι το αντίστροφο.

Ο ίδιος ο Σόιμπλε κατά την ομιλία του επέλεξε να αναφερθεί στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι «θα έχουμε καλό μέλλον, αυτό μας διδάσκει η ιστορία, αν η Ευρώπη είναι ενωμένη – και εννοώ όλη η Ευρώπη, ξανά και ξανά». Ασφαλώς, δήλωσε, οι μεγαλύτερες χώρες έχουν και μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά «θα πρέπει κανείς να προσέξει να μην πουν οι άλλοι στην Ευρώπη ότι είναι μόνο οι μεγάλες χώρες που παίζουν κάποιον ρόλο», σημείωσε δείχνοντας ότι ενδεχομένως έχει μάθει από τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΟΙΜΠΛΕ, ΜΕΡΚΕΛ, ΓΕΝΕΘΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!