Γάλλος πρέσβης στα Σκόπια: Η επιλογή στο δημοψήφισμα είναι Βόρεια Μακεδονία ή… Βόρεια Κορέα

  • Απο stergios
  • 22 Σεπτεμβρίου 2018 - 14:59
  • Comments Off

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Γάλλου πρέσβη στα Σκόπια κατά τη διάρκεια χθεσινής δημόσιας συζήτησης, πως η επιλογή των Σκοπιανών πολιτών στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου θα είναι «Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα».

«Νομίζω ότι οι ‘Μακεδόνες’ είναι ικανοί να κάνουν θυσίες και τώρα έχουν μια πραγματική ευκαιρία, ειδικά την επόμενη εβδομάδα να το αποδείξουν. Έχω μιλήσει με ‘Μακεδόνες’ και γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι εύκολο αλλά όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις επόμενες γενιές. Θα το πω χωρίς περιστροφές: Η επιλογή είναι μεταξύ «Βόρειας Μακεδονίας» και «Βόρειας Κορέας». Πρέπει να ξέρετε τι θα επιλέξετε», δήλωσε ο Κριστιάν Τιμονιέ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ.

«Η συμφωνία για το όνομα δεν είναι τέλεια, είναι ωστόσο πολύ σημαντική», πρόσθεσε από την πλευρά του, ο επίσης παριστάμενος στη συζήτηση, Γάλλος διπλωμάτης Αλέν λε Ρουά.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΣΚΟΠΙΑ, ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ, ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ, ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!