Γαλλία: Εργατικό ατύχημα θάνατος άνδρα στη διάρκεια ερωτικής επαφής σε επαγγελματικό ταξίδι

Μία Γαλλική εταιρεία κρίθηκε υπεύθυνη για το θάνατο ενός υπαλλήλου της από καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής, ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι.

Το δικαστήριο του Παρισιού έκρινε ότι ο θάνατος του άντρα θεωρείται εργατικό ατύχημα και γι’ αυτό υποχρέωσε την εταιρεία να καταβάλει αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος.

Από την πλευρά της η εταιρεία υποστήριξε ότι ο υπάλληλος δεν εκτελούσε την ώρα του θανάτου επαγγελματικά καθήκοντα, αλλά βρισκόταν σε προσωπικές στιγμές με μία γυναίκα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, η γαλλική νομοθεσία προβλέπει ότι ένας εργοδότης είναι υπεύθυνος για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί σε εργαζόμενο κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού.

Ο άτυχος άνδρας, του οποίου η ανωνυμία διατηρείται, εργαζόταν ως μηχανικός για μια σιδηροδρομική εταιρεία με έδρα κοντά στο Παρίσι και έχασε τη ζωή του το 2013, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στην κεντρική Γαλλία, ως αποτέλεσμα «εξωσυζυγικής σχέσης με μία άγνωστη», όπως δήλωσε η εταιρεία. Η δίκη ολοκληρώθηκε έξι χρόνια μετά.

«Ένας εργαζόμενος σε επαγγελματικό ταξίδι δικαιούται κοινωνικής προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής, ανεξαρτήτως των συνθηκών», τόνισε το γαλλικό δικαστήριο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΑΤΥΧΗΜΑ, ΣΕΞ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΝΔΡΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!