Γαλλία: Απαγορεύει τη μαζική σφαγή κοτόπουλων που δεν μπορούν να γονιμοποιήσουν

Την απαγόρευση της βάρβαρης τεχνικής της σύνθλιψης και πολτοποίησης χιλιάδων νεοσσών που δεν μπορούν να γονιμοποιήσουν, αποφάσισε η Γαλλία μέχρι το 2021.

«Εκτός από τους κόκορες θα απαγορευθεί και ο ευνουχισμός των χοίρων ενώ βρίσκονται εν ζωή. Μια τεχνική που προσθέτει βάρος στα ζώα και τα κάνει πιο εύγευστα για τους καταναλωτές» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας.

Για την οργάνωση L214, που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων η ανακοίνωση στερείται φιλοδοξίας και πολιτικής θέλησης, παρόλο που ο αρμόδιος υπουργός πριν μερικούς μήνες έκανε λόγο για δραστικά μέτρα.

Κάθε χρόνο πολτοποιούνται εκατομμύρια κοτόπουλα. Αν αυτή η τακτική εγκαταληφθεί, θα πρέπει να διαχωρίζονται βάσει του φύλου τους πριν γεννηθούν ή να προοριστούν για αναπαραγωγή.

Η τεχνική της πολτοποίησης επιτρέπεται βάσει του Ευρωπαϊκού κανονισμού από το 2009. Σε άλλες χώρες, και συγκεκριμένα στην Ελβετία έχει απαγορευθεί από την 1η Ιανουαρίου.

Η Γαλλία υπερηφανεύεται για τις βιομηχανίες κρέατος και πουλερικών της, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ παραγωγών και ακτιβιστών που ζητούν ριζικές αλλαγές στις μεθόδους καλλιέργειας. Μια σειρά από κρεοπωλεία έχουν βανδαλιστεί από ακτιβιστές που λένε ότι το να τρώμε κρέας είναι μια ανήθικη παραβίαση των δικαιωμάτων άλλων ειδών.

Μια δημοσκόπηση τον Ιανουάριο διαπίστωσε ότι τα τρία τέταρτα των Γάλλων δεν πίστευαν ότι η κυβέρνηση έκανε αρκετά για την προστασία των ζώων.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, ΓΑΛΛΙΑ, ΣΦΑΓΗ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ, VIDEO


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]