Φρούριο το Λονδίνο για το Μαραθώνιο της Κυριακής

Περισσότεροι από 36.000 δρομείς αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν την Κυριακή σε έναν από τους διασημότερους και σημαντικότερους μαραθώνιους του κόσμου, αυτόν του Λονδίνου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια καθώς οι αρχές έχουν αυξήσει κατά τουλάχιστον 40% τον αριθμό των αστυνομικών που θα αναπτυχθούν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση της Βοστόνης.

Από την επομένη της τραγωδίας στη Βοστόνη, οι οργανωτές του μαραθωνίου του Λονδίνου ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Αναθεωρήθηκαν ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί μέχρι τότε.

Η Σκότλαντ Γιαρντ και η αστυνομία της Βοστόνης βρίσκονται σε στενή και συνεχή επαφή και προς το παρόν  εκτιμούν ότι «δεν υπάρχει καμία σύνδεση» μεταξύ του μαραθωνίου της Λονδίνου και των επιθέσεων που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Εκατοντάδες χιλιάδες θεατές αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους κατά μήκος της διαδρομής των42.195 μέτρωνπου ξεκινά από το Γκρίνουιτς, στο ανατολικό Λονδίνο, συνεχίζει κατά μήκος του Τάμεση μέχρι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περνά από πολλά κτίρια-ορόσημα της πόλης, όπως οι ουρανοξύστες της Κάναρι Γουόρφ, το Μπιγκ Μπεν και το κοινοβούλιο, προτού καταλήξει στο Μολ.

Οι δρομείς θα φορούν μαύρο περιβραχιόνιο κατά τη διάρκεια του αγώνα

ΚΟΣΜΟΣ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση