φρίντριχ-μερτς-ο-σόιμπλε-φλέρταρε-μ-562390
ΚΟΣΜΟΣ | 03.12.2018 | 16:54

Φρίντριχ Μερτς: Ο Σόιμπλε «φλέρταρε» με την ιδέα της Καγκελαρίας

Φιτιλιές βάζει στο Κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών ο υποψήφιος για την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Φρίντριχ Μερτς, και στενός συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Λίγες ημέρες πριν από την ανάδειξη του νέου προεδρείου του κόμματος, η «παλιά καραβάνα» των Χριστιανοδημοκρατών αποκάλυψε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας φλέρταρε με την ιδέα να αναλάβει την καγκελαρία.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Spiegel», οι αποκαλύψεις αυτές θα παρουσιαστούν σε ντοκιμαντέρ του γερμανικού κρατικού καναλιού ARD, όπου ο Μερτς δηλώνει ότι «συζητήσαμε φυσικά κάποιες φορές για το ζήτημα».

«Ήταν μετέωρο το ερώτημα εάν θα αναλάμβανε πιθανόν κάποια φορά την καγκελαρία ή όχι. Μου είχε πει τότε: “Εάν κάποτε φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να μπορώ να βασιστώ πάνω σου”. Αλλά δεν φτάσαμε εκεί».

Ο Μερτς και ο Σόιμπλε είναι στενοί συνεργάτες. Ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας έχει στηρίξει την υποψηφιότητα Μερτς για την ηγεσία του κόμματος, αφότου παραιτήθηκε η Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως είπε ο Μερτς, με τον Σόιμπλε έχουν «πολλές φορές συζητήσει για την κατάσταση στο Βερολίνο, ήδη πριν από δύο, τρία χρόνια, όταν υπήρχαν κάποιες εκλογές σε κρατίδια, τις οποίες χάσαμε».