φρίκη-στην-ουκρανία-πατέρας-κρατούσε-1051123
ΚΟΣΜΟΣ | 21.07.2022 | 14:35

Φρίκη στην Ουκρανία: Πατέρας κρατούσε επί δυο ώρες το χέρι του νεκρού 13χρονου παιδιού του – Γυναίκα θρηνεί τον άνδρα της

Η Ουκρανία για άλλη μια ημέρα θρηνεί τα παιδιά της.

Στην φωτογραφία που κάνει τον γύρο των social media, ο πατέρας κρατάει απαρηγόρητος το χέρι του γιού του και προσεύχεται και ταυτόχρονα μια αστυνομικός κρατάει το χέρι του πατέρα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και οι δυο κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου για τουλάχιστον δυο ώρες με τον πατέρα να προσεύχεται για την ψυχή του παιδιού του.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους, το 13χρονο αγόρι σκοτώθηκε από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο, καθώς περίμενε το λεωφορείο κοντά σε τζαμί, την Τετάρτη.

Είπε ότι η 15χρονη αδελφή του νεκρού εφήβου είχε επίσης τραυματιστεί, αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

«Πρόκειται για άλλη μια τρομερή πράξη τρομοκρατίας από τους Ρώσους», έγραψε ο Synegubov στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, δεν σχολίασε την επίθεση αυτή. Έχει αρνηθεί ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους, αν και οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και ρουκέτες έχουν καταστρέψει ουκρανικές πόλεις και κωμοπόλεις και έχουν προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων πολιτών.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση στο Telegram, το τοπικό γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από έναν πολλαπλό εκτοξευτή ρουκετών Uragan.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, αντιστάθηκε σε μια ρωσική επίθεση που έφτασε στα περίχωρά της κατά τους δύο πρώτους μήνες της εισβολής, αλλά δέχθηκε σχεδόν καθημερινούς βομβαρδισμούς τον τελευταίο μήνα, μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας.

REUTERS/Sofiia Gatilova

Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, οι νεκροί είναι 2 και 19 οι τραυματίες από αυτό τον βομβαρδισμό στο Χάρκοβο εκ των οποίων οι τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δεύτερος νεκρός άλλος ένας νεαρός άνθρωπος τον οποίο θρηνεί επίσης η σύζυγός του που τον έχασε από την μια στιγμή στην άλλη.