Φρίκη: Άνοιξε την κοιλιά της συζύγου του για να δει το φύλο του μωρού

Δεν το χωράει ο νους αυτό που συνέβη πριν λίγες μέρες στην πολιτεία Ούταρ Πραντές στην Ινδία.

Ένας άνδρας άνοιξε με δρεπάνι την κοιλιά της συζύγου του, προκειμένου να δει το φύλο του μωρού τους. Επακόλουθο ήταν το βρέφος να γεννηθεί νεκρό.

Το ζευγάρι έχει πέντε κόρες και ο άνδρας πίεζε την σύζυγό του για έναν γιο. Ο δράστης συνελήφθη και αρνείται ότι επιχείρησε να την βλάψει σκόπιμα, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ατύχημα. Πιο συγκεκριμένα, είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι της πέταξε το δρεπάνι αλλά δεν πίστευε ότι θα την τραυμάτιζε τόσο σοβαρά. «Έχω πέντε κόρες, ένας από τους γιους μου είναι νεκρός. Ξέρω ότι τα παιδιά είναι το δώρο του Θεού. Τώρα ό,τι πρόκειται να συμβεί, θα συμβεί» δήλωσε.

Αξιωματικοί της αστυνομίας δήλωσαν στο BBC ότι η τραυματισμένη σύζυγος είναι σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα, στο Δελχί.

Η αδερφή της συζύγου είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι το ζευγάρι είχε συχνούς τσακωμούς για τον γιο που δεν είχαν.

Η επιθυμία των Ινδών γονέων να έχουν γιους αντί για κόρες δημιούργησε μια αλλαγή στην αναλογία των δύο φύλων.

Περίπου 46 εκατομμύρια κορίτσια εξαφανίστηκαν από την Ινδία τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του Ιουνίου του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA).

Ετησίως, περίπου 460.000 κορίτσια σκοτώνονται λόγω άμβλωσης μετά από επιλογή φύλου ενώ καταγράφεται υπερβολική θνησιμότητα γυναικών λόγω σκόπιμης παραμέλησης κοριτσιών μετά τη γέννηση.

Μια έκθεση της ινδικής κυβέρνησης του 2018 ανέφερε ότι η επιθυμία για γιους είχε δημιουργήσει 21 εκατομμύρια «ανεπιθύμητα» κορίτσια ενώ στην ίδια διαπιστώθηκε ότι πολλά ζευγάρια συνέχιζαν να κάνουν παιδιά μέχρι να αποκτήσουν αγόρι.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΩΡΟ, ΦΥΛΟ, ΙΝΔΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!