Φινλανδία: Θεσπίζει έκτακτο φόρο στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
24
Νοέμβριος
Back

Φινλανδία: Θεσπίζει έκτακτο φόρο στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας ετοιμάζεται να θεσπίσει ένα νέο έκτακτο φόρο στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Αννίκα Σάαρικο, σύμφωνα με το Reuters.

Τον Σεπτέμβριο, οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να στηρίξουν εισφορές στα έκτακτα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών που προκύπτουν από την κρίση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, αλλά άφησαν στις επιμέρους χώρες-μέλη να αποφασίσουν πώς θα εφαρμόσουν τη φορολόγηση.

Το σχέδιο της Φινλανδίας είναι να εισαγάγει έναν πρόσθετο φόρο επί των ενεργειακών κερδών προσωρινά για ένα έτος, δήλωσε η Σάαρικο, περιγράφοντάς τον ως παρόμοιο με έναν έκτακτο φόρο σε συνέντευξή της στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Uutissuomalainen.

“Στόχος μας είναι να επιβάλουμε έναν προσωρινό πρόσθετο φόρο στα κέρδη από την ηλεκτρική ενέργεια στην αλλαγή του έτους”, έγραψε η Σάαρικο στο Twitter. Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον φόρο, αλλά δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών εργάζεται πάνω σε αυτόν.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!