φινλανδία-κλείνει-τα-σύνορα-σε-ρώσους-916041
ΚΟΣΜΟΣ | 29.09.2022 | 15:07

Φινλανδία: Κλείνει τα σύνορα σε Ρώσους τουρίστες από τα μεσάνυχτα

Η Φινλανδία θα κλείσει τα σύνορά της σε Ρώσους τουρίστες από σήμερα τα μεσάνυχτα, κίνηση που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της διασυνοριακής κίνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο σε συνέντευξη Τύπου, θα συνεχίσει να επιτρέπεται η είσοδος για επισκέψεις σε συγγενείς καθώς και για επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς λόγους.

Από την πλευρά του πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να απαγορεύσει σε ορισμένα φορτηγά από χώρες της Δύσης να διασχίσουν τα σύνορα και να εισέλθουν σε ρωσικό έδαφος. Με το διάταγμα επιτρέπεται η απαγόρευση εισόδου σε φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα και είναι καταχωρισμένα σε χώρες που έχουν υιοθετήσει αντίστοιχους περιορισμούς σε βάρος της Μόσχας.

Ο αριθμός των Ρώσων που εισέρχονται στην Ε.Ε. αυξήθηκε κατακόρυφα μετά τη μερική επιστράτευση που διέταξε η Μόσχα. «Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 66.000 Ρώσοι πολίτες εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότεροι κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.