Φιλιππίνες: «Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ τοπικής και κεντρικής διαχείρισης για τον τυφώνα

Σε παράλυση παραμένει η τοπική κυβέρνηση στην παράκτια πόλη Τακλομπάν καθώς από τους 2.500 εργαζόμενους που διαθέτει, είναι διαθέσιμοι μόλις 70 καθώς πολλοί σκοτώθηκαν, άλλοι τραυματίστηκαν ή έχασαν τις οικογένειές τους από το καταστροφικό χτύπημα του τυφώνα που σάρωσε τις Φιλιππίνες.

Η τεράστια αυτή καταστροφή που έπληξε την πόλη περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή, έφερε στην επιφάνεια την κόντρα της παράταξης του δημάρχου, επικεφαλής της οποίας είναι η πρώην πρώτη κυρία της χώρας Ιμέλντα Μάρκος με τον πρόεδρο Μπενίκο Ακουίνο, που μαζί συνθέτουν τις δύο οικογένειες με τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή στη χώρα.

Ο πρόεδρος Ακουίνο επέρριψε ευθύνες στη διαχείριση του δημάρχου Αλφρέντρ Ρουμουάλδεζ, λέγοντας, μία μέρα μετά το χτύπημα ότι η πόλη δεν ήταν έτοιμη, συγκριτικά με τις υποδομές που είχαν άλλες περιοχές της χώρας.

Ο ίδιος ο δήμαρχος μιλώντας στα ΜΜΕ έκανε λόγο για λάθη και παραλείψεις της κεντρικής κυβέρνησης, ενώ στα πυρά του προέδρου απάντησε και η σύζυγος του δημάρχου, μία σταρ β’ διαλογής ταινιών, που με δάκρυα στα μάτια και με σπασμένη φωνή μπροστά στις κάμερες θέλησε να τονίσει πως το ζήτημα δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι το θέμα των ευθυνών θα λάβει κι άλλες ακόμα πιο έντονες διαστάσεις, καθώς όσο περνάνε οι μέρες, και ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών και αγνοούμενων, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 4.000 θανάτους, θα πρέπει να διευκρινιστεί γιατί οι οδηγίες εκκένωσης ήταν επιεικώς ανεπαρκείς, όπως ακριβώς είναι και οι παροχές βοήθειας στους πληγέντες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΥΦΩΝΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ, ΤΑΚΛΟΜΠΑΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!