φιέστα-στην-αγιά-σοφιά-απουσία-με-νόημ-804271
ΚΟΣΜΟΣ | 24.07.2020 | 19:15

Φιέστα στην Αγιά Σοφιά: Απουσία με νόημα του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου

Την αντίθεση του στην απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, έδειξε με μία κίνηση όλο νόημα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η κρατική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων δεν έστειλε ούτε καν πρόσκληση στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης για συμμετοχή στην πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία, όπως κατήγγειλε σήμερα ο ίδιος ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Να θυμίσουμε πως από την πρώτη στιγμή είχε φροντίσει να τη δημοσιοποιήσει εκφράζοντας, μάλιστα, τη λύπη του επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που εργαλειοποιείται χάριν της εσωτερικής πολιτικής σκηνής.

«Σε εμένα δεν ήρθε πρόσκληση. Ούτε από την Άγκυρα, ούτε από κανένα υπουργείο ούτε από άλλον κρατικό θεσμό δέχτηκα οποιαδήποτε πρόσκληση μέχρι σήμερα για εγκαίνια ή για άλλη εκδήλωση που είναι να λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε δηκτικά ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι υπάλληλοι του δήμου έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προσευχή της Παρασκευής αύριο στην Αγία Σοφία.

«Δεν έχω λάβει πρόσκληση», επανέλαβε, ωστόσο, όπως κάθε πολίτης, έτσι και οποιοσδήποτε συνεργάτης του μπορεί να πάει.