ferrari-πράσινο-πλάνο-με-την-αξιοποίηση-ενερ-3560
ΚΟΣΜΟΣ | 12.07.2022 | 18:15

Ferrari: Πράσινο πλάνο με την αξιοποίηση ενεργειακών κυψελών

Το πράσινο πλάνο της Ferrari πέρα από τον εξηλεκτρισμό της γκάμας – ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει με τα plug-in hybrid μοντέλα και θα συνεχιστεί ακόμα και με αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το 2025 – προβλέπει και την ενεργειακή αναβάθμιση όλη της παραγωγικής διαδικασίας.

Στόχος της Ferrara είναι να έχει μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στο συνολικό κύκλο εργασιών της ως το 2030. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις της αναλόγως. Για να επιτευχθεί, θα χρησιμοποιείται βιοαέριο (συγκεκριμένα, βιομεθάνιο) για τη λειτουργία του εργοστασίου και των λοιπών εγκαταστάσεών της καθώς και φωτοβολταϊκά πάνελς και ενεργειακές κυψέλες για την παραγωγή της απαιτούμενης ενέργειας.

Η Ferrari έχει ξεκαθαρίσει ότι οι ενεργειακές κυψέλες ή κυψέλες καυσίμου θα χρησιμοποιούνται μόνο γι’ αυτόν τον σκοπό και δεν θα υιοθετηθούν στα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Τα στελέχη της θέλουν να εναρμονιστούν με την ηλεκτροκίνηση αλλά να μην χάσουν την ικανότητά τους να δημιουργούν κορυφαία σε επιδόσεις και οδική συμπεριφορά οχήματα, ούτε και την ταυτότητά τους. Το βάρος από τη χρήση κυψελών καυσίμου δεν είναι σύμμαχός τους σε αυτό.

Tέλος, ο βραχυπρόθεσμος στόχος της Ferrari ως το 2026 της είναι ο εξής: Το 40% των αυτοκινήτων της που θα κατασκευάσει εκείνη τη χρονιά να έχει θερμικό κινητήρα και το υπόλοιπο 60% να διαθέτουν σύστημα υβριδικής διάταξης ή να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.