Φανατικός υποστηρικτής του ηγέτη της αντιπολίτευσης ο πιλότος του Boeing

Φανατικός υποστηρικτής του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας, Ανβάρ Ιμπραήμ ήταν ο πιλότος του μοιραίου Boeing σύμφωνα με την Daily Mail.

Λίγες ώρες πριν τη πτήση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο πιλότος είχε παρευρεθεί σε μια αμφιλεγόμενη δίκη όπου ο Ιμπραήμ φυλακίστηκε για πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, ο Ανβάρ Ιμπραήμ, βασικός αντίπαλος του κυβερνώντος κόμματος της Μαλαισίας, ήταν το θύμα μιας μακροχρόνιας εκστρατείας δυσφήμησης και είχε αντιμετωπίσει χαλκευμένες κατηγορίες.

Οι αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν πως ο Shah ήταν φανατικός πολιτικός ακτιβιστής και φοβούνται πως η δικαστική απόφαση τον αναστάτωσε. Σε αυτήν την ψυχολογική κατάσταση, μετά από επτά ώρες από την καταδίκη του ηγέτη της αντιπολίτευσης, πήρε τον έλεγχο του Boeing 777 από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αστυνομία της Μαλαισίας με τη βοήθεια του FBI, έψαξε το σπίτι του στο πολυτελές προάστιο της Κουάλα Λουμπούρ, εξετάζοντας το πολιτικό και θρησκευτικό υπόβαθρο τόσο του πιλότου όσο και του συγκυβερνήτη του.

Ανώτερη πηγή, δήλωσε πως η αστυνομία πήρε δύο φορητούς υπολογιστές από το σπίτι του κυβερνήτη στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, παρά τις αρνήσεις των υπαλλήλων πως διεξήγαγαν έρευνες στο σπίτι του τις προηγούμενες ημέρες.

Το ένα laptop περιείχε δεδομένα από προσομοιωτή πτήσης, ενώ το άλλο περιείχε ελάχιστες πληροφορίες. Ο προσωπικός υπολογιστής του Ζαχάρι δεν βρέθηκε και θεωρείται πως το είχε μαζί του στο πιλοτήριο κατά τη μοιραία πτήση, σύμφωνα με την πηγή.

Οι συνάδερφοι του Ζαχάρι δήλωσαν στους ανακριτές πως ο βετεράνος πιλότος ήταν ένας κοινωνικός ακτιβιστής και ένθερμος υποστηρικτής του Ιμπραήμ.

«Οι συνάδερφοι κατέστησαν σαφές πως κατείχε ισχυρές πολιτικές πεποιθήσεις και υποστήριζε σθεναρά των Ανβάρ Ιμπραήμ» δήλωσε μια άλλη πηγή. «Μας είπαν πως ήταν παθιασμένος με την πολιτική».

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΙΛΟΤΟΣ, ΜΑΛΑΙΣΙΑ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΠΟΙΝΓΚ, ΑΝΒΑΡ ΙΜΠΡΑΙΜ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!