εξαφάνιση-μαντλίν-τα-νέα-δεδομένα-που-1017030
ΚΟΣΜΟΣ | 04.05.2022 | 10:56

Εξαφάνιση Μαντλίν: Τα νέα δεδομένα που “καίνε” το βασικό ύποπτο

Σε σημαντική αποκάλυψη για την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν από την ακτή Aλγάρβε της Πορτογαλίας, προχώρησε 15 χρόνια μετά ο Γερμανός εισαγγελέας που ηγείται της έρευνας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Ειδικότερα, ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς είπε ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί ότι οι ανακριτές βρήκαν νέα στοιχεία στο φορτηγό του κύριου υπόπτου Κριστιάν Μπρικνέρ.

Ο 45χρονος είναι ένας καταδικασμένος βιαστής και παιδόφιλος που εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης στη φυλακή στη Γερμανία. Μιλώντας στην πορτογαλική τηλεόραση, ο εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς επανέλαβε ξανά ότι είναι πεπεισμένος ότι το μικρό παιδί είναι νεκρό και κατονομάζει ως υπεύθυνο τον 34χρονο καταδικασμένο παιδόφιλο, Κρίστιαν Μπρικνέρ.

Όταν ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια εάν είναι «αληθές ότι βρήκατε κάτι από τη Mαντλίν Μακάν στο βαν του Μπρικνέρ», ο Βόλτερς απάντησε: «Δεν πρόκειται να σχολιάσω τις λεπτομέρειες της έρευνας». Όταν ο δημοσιογράφος τον πίεσε ωστόσο είπε «Δεν θέλω να το αρνηθώ».

Ο Μπρικνέρ ονομάστηκε από τους Γερμανούς εισαγγελείς ως κύριος ύποπτος στην υπόθεση πριν από δύο χρόνια, με τους ανακριτές να λένε ότι είχαν στη διάθεσή τους «συγκεκριμένα στοιχεία» που δείχνουν πως η μικρή είναι νεκρή. Έκτοτε όμως δεν υπήρξαν πολλά σημάδια για την ενοχή του, κάτι που προκάλεσε εικασίες ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία

Εικάζεται ότι τα νέα νέα στοιχεία θα μπορούσαν να είναι ίνες από τις πιτζάμες του παιδιού που απ’ότι φαίνεται είχε τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του βαν.

«Η έρευνα συνεχίζεται ακόμα και έχουμε βρει κάποια νέα στοιχεία, κάποια νέα στοιχεία, όχι ιατροδικαστικά στοιχεία αλλά στοιχεία». Στη συνέχεια επανέλαβε τον ισχυρισμό του το 2020 ότι ο Μπρίκνερ είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία και είπε: «Είμαστε σίγουροι ότι σκότωσε τη Μαντλίν ΜακΚάν. Δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν».

Ο Μπρικνέρ εκτίει επτά χρόνια για τον βιασμό μιας 72χρονης στην Πράια ντα Λουζ το 2005, δύο χρόνια πριν αρπάξει τη Μαντλίν και βρίσκεται στη φυλακή του Όλντενμπουργκ της Γερμανίας.

Οι εισαγγελείς τον θεωρούν επίσης ύποπτο για τον βιασμό μιας Ιρλανδής ξεναγού Hazel Behan στο Αλγάρβε καθώς και για σεξουαλική επίθεση στην Πράια ντα Λουζ σε μια δεκάχρονη Γερμανίδα έναν μήνα πριν εξαφανιστεί η Μαντλίν. Επίσης, ερευνάται για μια άσεμνη έκθεση σε μια παιδική χαρά στο Αλγάρβε και τον περασμένο μήνα η MailOnline αποκάλυψε ότι βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο για δύο ακόμη βιασμούς.

Ο Μπρικνέρ παρουσίασε άλλοθι τις τελευταίες ημέρες, επιμένοντας ότι την ώρα της εξαφάνισης ήταν με μια 18χρονη Γερμανίδα με την οποία είχε ερωτικές περιπτύξεις στο βαν του, μίλια μακριά από το σημείο όπου χάθηκε η Mαντλίν και έδωσε όλες τις λεπτομέρειες σε ένα αμερικανικό ντοκιμαντέρ. Όταν κατονομάστηκε τον Ιούνιο του 2020, η αστυνομία ζήτησε πληροφορίες για το χαρακτηριστικό κίτρινο και άσπρο τροχόσπιτο και οι ειδικοί το εξέτασαν έκτοτε εξονυχυστικά.